Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Un aport redus de calorii menţine creierul tânăr

Un aport redus de calorii menţine creierul tânăr

Data: 22 Decembrie 2011

Conform unui studiu italian, mâncând mai puţin, tinereţea creierului poate fi menţinută pentru mai mult timp. Cercetarea, realizată în laborator, a arătat că în acest mod este secretată o moleculă, denumită CREB 1, care activează un număr mare de gene ce sunt asociate cu longevitatea şi sănătatea creierului. "Sperăm să găsim o modalitate de a activa CREB 1 cu ajutorul unor medicamente noi, pentru a menţine creierul tânăr, fără a reduce aportul de calorii", a declarat Giovambattista Pani, de la Institutul de Patologie ge-nerală din cadrul Universităţii catolice Sacre Coeur din Roma. Molecula CREB 1 este deja cunoscută pentru rolul important pe care îl joacă în regularizarea funcţiilor-cheie ale creierului, precum memoria, procesul de învăţare, controlul anxietăţii, însă binefacerile ei sunt reduse de îmbătrânire.