Mare și folositoare este această Sfântă Taină atât pentru cei care participă, cât și pentru cei care sunt pomeniți, dar puțini participă la ea. Dacă, într-o zi, toți oamenii bolnavi deplasabili s-ar
„Bucură-te, bucuria noastră...!”
Biserica Ortodoxă o cinsteşte în mod deosebit pe Maica Domnului, închinându-i în cursul anului bisericesc mai multe zile de serbare, între care se află şi cea din 21 noiembrie, când prăznuim Intrarea în biserică a Sfintei Fecioare Maria, sau popular Vovidenia. Această sărbătoare ne arată importanţa pe care o acordă Biserica cinstirii Maicii Domnului.
Cinstirea Maicii Domnului în această zi aminteşte de aducerea ei la Templul din Ierusalim la vârsta de 3 ani de către Sfinţii şi Drepţii dumnezeişti Părinţi Ioachim şi Ana. Sinaxarul zilei de 21 noiembrie ne spune că Preasfânta Fecioară Maria a stat la Templu timp de doisprezece ani.
În Templul din Ierusalim, Sfânta Fecioară Maria a fost pregătită prin lucrarea dumnezeiască să devină Maica Domnului, pentru că „a binevoit Dumnezeu a Se întrupa dintr-însa pentru iubirea de oameni, ca să înnoiască de a doua oară lumea cea stricată prin păcat”.
Sărbătoarea Intrării în biserică a Maicii Domnului este momentul în care descifrăm timpul petrecut de Sfânta Fecioară Maria până la Buna Vestire, când Dumnezeu Fiul S-a întrupat pentru mântuirea neamului omenesc. Acest lucru este foarte frumos descris de imnograful inspirat în Irmosul din Cântarea a 8-a din slujba Utreniei Vovideniei: „Ascultă pruncă Fecioară curată, să zică adică Gavriil sfatul Celui Preaînalt, cel de demult şi adevărat: Fii gata spre primirea lui Dumnezeu, că prin Tine Cel necuprins cu oamenii are să petreacă. Pentru aceasta şi bucurându-mă, strig: Binecuvântaţi toate lucrurile Domnului pe Domnul”. De aceea este în logica liturgică şi teologică să înceapă să se cânte din ziua Vovideniei Catavasiile Naşterii Domnului. Fragmentul din Catavasiile Naşterii Domnului ne exprimă sintetic teologia ortodoxă privind naşterea din veci a Fiului din Tatăl, iar în timp din mamă fecioară. Această mamă fecioară este Preasfânta Fecioară Maria pe care o cinstim acum în zilele sărbătorii aducerii ei la Templul din Ierusalim, prin cuvinte de laudă cântând: „Bucură-te, bucuria noastră, Sfântă Pruncă, pururea Fecioară!”