Medicii români au fost mereu apreciați în Europa și în lume. Chiar și în perioada comunistă, când era foarte greu să ieși din țară, aceia care reușeau totuși să se stabilească în străinătate erau
„Gender”, o teorie opusă credinței creștine
Copiii lumii încep să învețe la școală că nu te naști bărbat sau femeie, ci poți alege singur ce vrei să fii: bărbat sau femeie. Un document de la Vatican respinge ideea. „Se impune o gândire unică pe care nu o putem accepta”, a declarat Cardinalul Giuseppe Versaldi.
Congregația pentru Educație Catolică a Sfântului Scaun a publicat un document intitulat „«A făcut bărbat și femeie». Pentru o cale a dialogului referitor la chestiunea gender în educație”. Teoria cunoscută sub numele englezesc de gender („a genului”) pretinde că bărbăția și feminitatea nu sunt caracteristici legate de firea trupească a persoanei, ci simple roluri sociale asumate prin educație.
Documentul emis de Vatican afirmă însă că aceasta reflectă „o antropologie opusă credinței și discernământului”, „vizează o societate fără diferențe între sexe” și elimină fundamentele antropologice ale familiei ca instituție. Teoria gender izvorăște dintr-o filosofie dualistă, care separă corpul de voință și materia de spirit, iar efectul este „o revoluție culturală și ideologică condusă de relativism”, se arată în document.
„Există o criză a educației, iar noi trebuie să depășim sloganurile. Respectăm și cerem respect”, a declarat Cardinalul Giuseppe Versaldi, prefectul Congregației pentru Educație Catolică, citat de Vatican News. „Trebuie să găsim căi de dialog. Dar trebuie să facem aceasta pornind de la identitatea noastră și știind să traducem în argumente ce țin de rațiune chiar și lumina care vine din credință, pentru că mare este confuzia, iar în școli există riscul să se impună drept științifică o gândire unică pe care nu o putem accepta”, a mai spus el.
Într-un alt interviu, acordat publicației Catholic Herald, prelatul a avertizat că gândirea unică impusă de stat este dăunătoare democrației. Afirmațiile sale trebuie înțelese în lumina faptului că, la nivelul Uniunii Europene, există un tratat, Convenția de la Istanbul, care impune educația gender în școlile publice. Convenția a fost ratificată și de România în 2016. Recent, au fost semnalate mai multe proiecte cu finanțare europeană aflate în desfășurare și care au ca obiectiv formarea profesorilor români, inclusiv pentru a integra ideologia gender în educație.