Marele praznic al Botezului Domnului a fost serbat după tradiție și de conaționalii noștri din Germania, numeroși credincioși ortodocși români participând la Sfânta Liturghie săvârșită de
Televiziunea ZDF a transmis slujba de la biserica românească din Stuttgart
Credincioşii români aflaţi în Germania au avut duminică, 6 mai, bucuria să constate că postul naţional de televiziune german ZDF a transmis în direct Sfânta Liturghie de la Biserica românească "Naşterea Domnului" din Stuttgart, care a fost săvârşită de IPS Serafim, Mitropolitul Europei Centrale şi Meridionale. Televiziunea amintită are obiceiul de a transmite slujbele religioase în fiecare duminică de la biserici catolice şi evanghelice, iar o singură dată pe an programul prevede transmisia unei slujbe ortodoxe, indiferent cărei diaspore îi aparţine. Potrivit datelor de rating ale postului ZDF, programele cu conţinut religios sunt urmărite de aproximativ 800.000 de persoane.
Parohia ortodoxă românească "Naşterea Domnului" a fost înfiinţată la 24 noiembrie 1996, prin strădania părintelui de atunci Nicolae Condrea, acum Arhiepiscop al românilor ortodocşi din America şi Canada, susţinut de un grup restrâns de români din Stuttgart şi împrejurimi. Prima slujbă pentru ortodocşii români din zonă s-a săvârşit abia la 4 mai 1997, prin bunăvoinţa preotului catolic Joos Leemen, la Biserica "Heilige Familie" din Vaihingen-Rohr. Din 2001, parohia este păstorită de pr. dr. Mihăiţă Bratu, prezent în sânul acestei comunităţi, în calitate de preot misionar, încă de la întemeierea ei. Cei doi preoţi s-au străduit însă să depăşească momentele dificile prin care trece orice parohie din diaspora şi au reuşit să pună bazele unei comunităţi care nu uită nici credinţa, nici tradiţiile neamului. Pe lângă săvârşirea Sfintei Liturghii în fiecare duminică şi sărbătoare, preoţii români au căutat să desfăşoare şi activităţi de catehizare, precum şi alte întâlniri folositoare cu tinerii. Parohia românească din Stuttgart organizează, de asemenea, cursuri de limba română, istorie şi geografie a României pentru copii, conferinţe religioase şi editează foaia lunară "Veste bună", cu un bogat şi variat conţinut. Comunitatea are acum propriul lăcaş de închinare, o biserică evanghelică fiind cumpărată prin credit bancar (pe care comunitatea se străduieşte acum să îl ramburseze), acest spaţiu fiind reamenajat şi transformat într-un lăcaş de cult autentic ortodox, începând cu 2003, cu turlă şi iconostas. Din toamna lui 2007, pictorul Mihai Gabur lucrează la pictura în frescă, acum aflându-se în faza finală.