Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
Lactate, fructe şi legume pentru elevi
Hotărârea de Guvern prin care se stabileşte bugetul pentru anul şcolar 2019-2020 pentru programul „Laptele şi cornul”, dar şi pentru programul „Fructe şi legume în şcoli” a fost publicată luni în Monitorul Oficial al României. Potrivit actului normativ, Guvernul a alocat 540 de milioane de lei, bani care vor asigura hrana pentru aproape 2 milioane de copii. Suma va fi completată şi cu bani de la Uniunea Europeană, aproximativ 82 de milioane de lei. Produsele care pot fi distribuite preşcolarilor şi elevilor sunt fructe şi legume (mere, pere, struguri de masă, prune, morcov, păstârnac, ţelină rădăcină, sfeclă roşie, ardei gras, castraveţi proaspeţi); lapte şi produse lactate, respectiv lapte de consum fără adaos de lapte praf (lapte tratat termic, pasteurizat sau UHT), produse lactate fermentate fără adaos de lapte praf (iaurt, lapte acru, lapte covăsit, chefir, sana şi alte sortimente de lapte fermentate sau acrite); şi produse de panificaţie (corn sau baton din făină integrală; covrigi simpli sau biscuiţi uscaţi din făină integrală fără adaos de zahăr, îndulcitori şi alţi aditivi alimentari). Conform legii, pe parcursul săptămânii, unui preşcolar/elev i se acordă gratuit 2 porţii de fructe şi/sau legume, 2 porţii de lapte, o porţie de produse lactate şi 5 porţii de produse de panificaţie, cu încadrarea în sumele alocate cu aceste destinaţii.