Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Educaţie și Cultură Licențe inovatoare pentru studenții sibieni din domeniul alimentar

Licențe inovatoare pentru studenții sibieni din domeniul alimentar

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Educaţie și Cultură
Data: 17 Iulie 2019

Studenţii din ultimul an de la Facultatea de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului şi-au realizat, pentru prima dată, lucrările de licenţă sub forma unor preparate inovatoare, renunţând la modul clasic de prezentare, sub forma unei lucrări scrise, anunţă un comunicat de presă al Universităţii „Lucian Blaga” din Sibiu (ULBS).

„Studenţii din ultimul an - domeniul alimentar - ai Facultăţii de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului din cadrul Universităţii «Lucian Blaga» din Sibiu şi-au realizat lucrările de licenţă sub formă gastronomică. Lucrările de absolvire a facultăţii au fost realizate sub egida «Hasso Plattner», fiind un mod de a marca programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019. Pentru realizarea produselor inovative, studenţii absolvenţi ai specializărilor Ingineria Produselor Alimentare, Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare, Biotehnologii în Industria Alimentară, Inginerie şi Management în Alimentaţie Publică şi Agroturism au utilizat ingrediente locale”, se arată în comunicatul de presă.

Profesorii au evaluat „lucrările de licenţă” din farfurii, fiind prezentate preparate precum salamul de casă, pâine graham cu seminţe de cânepă, paste făinoase cu morcovi, dar şi altele.

„Au fost degustate şi analizate atât produse tradiţionale precum salamul de casă, cât mai ales produse cu elemente inovative: pâine graham cu seminţe de cânepă, batoane de cereale cu Aronia, paste făinoase cu morcovi, jeleuri de smântână cu cacao, dropsuri cu păstură, praline cu muguri de pin, iaurt cu ciuperci, lapte bătut cu ovăz, ciocolată cu diferite adaosuri, brânzeturi cu pastă moale din lapte de bivoliţă etc. O parte din produse au fost prezentate în competiţii la nivel naţional, precum Ecotrophelia 2019 sau Innovation Labs 2019”, se arată în comunicatul ULBS. 
Decanul Facultăţii de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului, Camelia Sava, a anunţat că şi generaţiile viitoare de absolvenţi vor găti, în loc să scrie lucrări clasice de licenţă.