Duminica dinaintea Nașterii Domnului (a Sfinților Părinți după trup ai Domnului) Matei 1, 1-25 Cartea neamului lui Iisus Hristos, fiul lui David, fiul lui Avraam. Avraam a născut pe Isaac; Isaac a născut pe
Revista presei
Știri pe surse relatează că Înaltpreasfinţitul Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului, Maramureşului şi Sălajului, a devenit membru de onoare al Secției de filosofie, teologie, psihologie și pedagogie a Academiei Române. Ierarhul, care este și membru al Academiei de Științe și Arte din Salzburg, este unul dintre fondatorii Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, întemeietorul și coordonatorul Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Mitropolit Simion Ștefan” din Alba Iulia. Începând cu anul 2011 predă Spiritualitate ortodoxă la Facultatea de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, iar din 2012 este îndrumător de doctorat la Școala doctorală de teologie „Isidor Todoran”. IPS Părinte Andrei (Ioan Andreicuț) a urmat cursurile Facultății de Construcții Căi Ferate din București și a lucrat la întreprinderea de profil din Cluj-Napoca. Începând din 1976 a studiat la Institutul Teologic de Grad Universitar din Sibiu, iar în 1998 a obţinut titlul de doctor al Facultății de Teologie Ortodoxă din București.
Același site consemnează că sâmbătă s-au împlinit șase decenii de la moartea preotului Ilarion Felea, condamnat de regimul comunist la 20 de ani de temniță pentru „activitate intensă contra clasei muncitoare şi mişcării revoluţionare” și pentru că nu propovăduia așa-zisa „luptă pentru pace”. Părintele Ilarion Felea a murit în 18 septembrie 1961 pentru că a fost lipsit de asistență medicală, conform mărturiei unui supraviețuitor de la Aiud, preotul Ioan Bardaș. Când deținuții închiși lângă morga penitenciarului au transmis prin limbajul Morse că părintele Felea este dus la groapă, „toți cei 5.000 de prizonieri politici din Aiud, asistați de cei 400 de preoți ortodocși, se rugau după rânduială: «Cu sfinții odihnește, Doamne, sufletul adormitului robului Tău, Ilarion preotul, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin, ci viață fără de sfârșit»”, a povestit acesta.
Ziarul Unirea anunță că duminică IPS Părinte Arhiepiscop Irineu al Alba-Iuliei a oficiat slujba de târnosire a bisericii-monument istoric „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Parohia Geogel, Protopopiatul Aiud. În continuare, a oficiat Sfânta Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură, în care a spus: „Bisericile de lemn de pe plaiurile Ardealului pot fi socotite adevărate comori ale patrimoniului istoric, spiritual și cultural al poporului român. Cele aproximativ 600 de astfel de lăcașuri de închinare din cuprinsul spațiului transilvan au o valoare identitară inestimabilă. Ele reprezintă dovezi palpabile ale trecutului națiunii noastre, înzestrate cu geniu creator”.