Bucuria copiilor în preajma marilor sărbători ortodoxe o văd cel mai bine profesorii de religie, care sunt de multe ori uimiți de creativitatea celor mici și, în același timp, pot să constate puritatea lor sufletească și emoția lor nealterată. Toate acestea transpar din desenele elevilor, din poezioarele lor sau din compunerile lor cu privire la viețile sfinților, la tradițiile religioase și cele populare de Crăciun și Anul Nou. În așteptarea Pruncului Sfânt care se naște în peștera din Betleem, elevii de la școlile gimnaziale „Geo Bogza” și nr. 7 din sectorul 1 al Capitalei, coordonați de profesorul lor de religie, Ionuț Tarău, și-au propus să ne bucure și pe noi cu ceea ce au desenat și au compus în preajma sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, a Nașterii Domnului și a Sfântului Vasile cel Mare.
„Săptămâna îndrăgostiţilor de teatru“ la Târgu Mureş
Teatrul Naţional din Târgu Mureş şi Primăria Municipiului vor organiza, în perioada 8-14 februarie, „Săptămâna îndrăgostiţilor de teatru“, în cadrul căreia vor fi jucate 15 spectacole şi un „bal al îndrăgostiţilor“, conform Mediafax.
„Anul acesta facem o săptămână a îndrăgostiţilor de teatru, la anul sperăm să facem luna îndrăgostiţilor“, a spus directorul Teatrului Naţional din Târgu Mureş, Vlad Rădescu, care a mai spus că îşi doreşte ca „teatrul să devină brandul recognoscibil şi remarcabil pentru imaginea Târgu Mureşului“. Potrivit acestuia, „Săptămâna îndrăgostiţilor de teatru“, care are loc între 8 şi 14 februarie, va oferi 15 spectacole ale trupelor „Tompa Miklos“ şi „Liviu Rebreanu“ şi unul al unor tineri studenţi şi absolvenţi ai Facultăţii de Teatru a Universităţii „Spiru Haret“, care vor juca „Visul unei nopţi de vară“ de Shakespeare. „Am încercat să facem un carnaval al îndrăgostiţilor, dar a devenit, în cele din urmă, un bal al îndrăgostiţilor. Vom vinde împreună, la pachet, să vină la teatru, de la ora 19:00, iar de la 21:00 să poată participa la balul îndrăgostiţilor de teatru“, a spus Vlad Rădescu.