Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Actualitate socială Reguli stricte de vânzare a produselor tradiționale de Paști

Reguli stricte de vânzare a produselor tradiționale de Paști

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Actualitate socială
Data: 20 Martie 2025

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a anunțat că va desfăşura, în perioada premergătoare sărbătorilor pascale, controale tematice la comer­cianții din toată țara și le-a reamintit acestora regulile privind siguranţa alimentelor pe care trebuie să le respecte pentru a preveni orice risc de apariție a toxiinfecţiilor alimentare.

Verificările vor fi realizate în perioada 19 martie - 19 aprilie de către medicii veterinari din cadrul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) judeţene şi circumscripţiilor oficiale. Controalele vizează respectarea normelor de siguranţă alimentară în pieţe, abatoare, centre de sacrificare temporare, în unităţi de vânzare cu amănuntul etc.

ANSVSA atenționează că sacrificarea mieilor trebuie realizată doar în abatoare autorizate sau în centre de sacrificare temporare. Funcţionarea centrelor temporare va fi permisă în perioada 9-19 aprilie. Carnea de miel va fi comercializată numai dacă are certificat sanitar-veterinar şi dacă este marcată cu o ştampilă rotundă, conţinând indicativul judeţului şi un cod numeric atribuit de DSVSA.

Reguli stricte sunt şi pentru ouă, lapte și produse lactate, pește, dar și pentru alte produse tradiţionale precum cozonacii etc., care trebuie comercializate în spaţii autorizate, în condiţii de temperatură şi igienă corespunzătoare, și etichetate cu ­informaţii despre produs, producător, data obţinerii și a expirării etc. „ANSVSA îndeamnă consumatorii să achiziţioneze produse alimentare doar din surse autorizate şi să verifice marcajele de conformitate pentru siguranţa lor alimentară”, notează instituția. (C. Z.)