În 10 februarie 1940 debuta în cinematografie scurtmetrajul „Puss Gets the Boot” (tradus aproximativ „Motanul încasează un bocanc”), cu îndrăgitele personaje animate Tom şi Jerry, create de William Hanna
Educaţia Montessori
Medic şi pedagog, Maria Montessori (1870-1952) s-a făcut cunoscută prin metoda sa educaţională bazată exclusiv pe modul natural în care copiii învaţă. Ea a deschis prima şcoală Montessori - Casa dei Bambini - la Roma, la 6 ianuarie 1907.
S-a născut în oraşul italian Chiaravalle. A urmat Institutul Tehnic „Leonardo da Vinci” și Universitatea din Roma, apoi a devenit prima femeie acceptată la Facultatea de Medicină, pe care a absolvit-o în 1896. Practica medicală timpurie a Mariei s-a concentrat pe psihiatrie. Mai târziu, s-a îndreptat spre educaţie, mai ales cea a copiilor cu dizabilităţi intelectuale şi de dezvoltare. În 1907, a deschis un centru de zi de îngrijire a copiilor, într-un cartier sărac din centrul Romei, unde veneau copii cu vârste între 3 şi 7 ani, în timp ce părinţii erau plecaţi la muncă.
Copiii, indisciplinaţi la început, au arătat repede interes pentru puzzle-urile şi materialele pe care le proiecta Maria. Folosind observaţia ştiinţifică şi experienţa anterioară cu copiii mici, medicul a conceput materiale de învăţare şi un mediu de clasă care a stimulat dorinţa copiilor de a învăţa. Spre surprinderea multora, copiii participanţi la programele Mariei s-au dezvoltat, dând dovadă de concentrare, atenţie şi autodisciplină spontană, potrivit montessori-ami.org. Așa a apărut „metoda Montessori”, care a tras atenţia unor educatori proeminenţi, jurnalişti şi personalităţi publice, fiind adoptată rapid în toată lumea.