În data de 19 noiembrie s-au împlinit 112 ani de la nașterea singurului român laureat Nobel, profesorul și cercetătorul George Emil Palade. Născut la Iași, într-o familie de intelectuali, a urmat
Mantia regelui Ferdinand
Mantia purtată de regele Ferdinand, la încoronare, a fost realizată după un proiect conceput de Costin Petrescu, care a avut drept inspirație costumele de gală purtate de domnitorii români din Evul Mediu.
Mantia-pelerină a fost confecționată la Viena, din catifea de mătase, de culoare roșu granat, lungă până la glezne, cu broderii bogate din mătase și fir de aur, cu un guler mare de hermină, reprezentând o creație de artă unică în lume. Pe spatele mantiei sunt înfățișate simbolurile heraldice ale provinciilor românești unificate (Muntenia, Moldova, Transilvania, Banatul și Dobrogea), precum și armele Casei de Hohenzollern. Broderiile de pe suprafața mantiei conțin Crucea Ordinului „Mihai Viteazul”.
Această mantie reprezintă unul dintre însemnele regalităţii românești și este un simbol al autorităţii supreme, Ferdinand fiind primul rege al României care a preferat să poarte această piesă de ceremonie, Carol I optând pentru uniforma de general. Mantia regelui Ferdinand se păstrează în patrimoniul Muzeului Național Peleş.