Pe 14 noiembrie îl prăznuim pe Sfântul Apostol Filip, unul dintre cei 12 ucenici ai Mântuitorului. Pentru noi, românii, această sărbătoare are o importanță specială, deoarece el a propovăduit Evanghelia și
„Vin la Sfânta Parascheva în semn de mulţumire”
Copii, tineri, și bătrâni se închină în aceste zile la racla ce adăposteşte moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva şi la cea a Sfântului Cuvios Paisie de la Neamţ, aşezate în faţa Catedralei Mitropolitane din Iaşi. Cu flori şi busuioc în mâini, oamenii parcurg rândul în linişte pentru a se bucura de întâlnirea cu sfinţii. Bucuria şi nădejdea în puterea mijlocitoare a Cuvioasei se poate citi pe chipurile lor luminoase.
„Mă voi ruga la Sfânta pentru binele întregii lumi”
Ioan din Iaşi, elev: „Am venit la Sfânta împreună cu părinţii şi cu sora mea. Am cumpărat un buchet de busuioc pentru a-l lăsa la racla Cuvioasei Parascheva. Mă voi ruga la Sfânta pentru binele întregii lumi şi pentru sănătate”.
Daniela din Bârlad: „Am venit la Iaşi împreună cu soţul şi cu cele două fetiţe. Voi cere Sfintei Parascheva în primul rând sănătate ca să poată să meargă la şcoală. Atmosfera de la Iaşi este deosebit de frumoasă, iar aceasta se datorează Cuvioasei, în jurul căreia se adună pelerinii din ţară şi din străinătate”.
„Am mai mulţi ani de când vin la Sfânta Parascheva în semn de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra familiei mele. În casa noastră avem icoana Sfintei Parascheva, iar Acatistul Cuvioasei este citit de toți membrii familiei. Singura noastră nădejde este să ne rugăm la Dumnezeu, la Maica Domnului şi la sfinţii care mijlocesc pentru noi”, spune un alt prieten al Sfintei Parascheva de la Iași.