Atunci când metodele de investigație devin insuficiente pentru o diagnosticare corectă, intervine biopsia, cea mai eficientă investigație prin care medicul poate să confirme sau să excludă existența unor
Cotlet de porc în foi de varză şi aluat
Ingrediente: 1 kg cotlet de porc dezosat, cimbru, chimen, boia dulce, ulei de măsline, sare, piper, 5-6 foi mari de varză murată, 400 g aluat de foietaj, 1 gălbenuş ou,
2 linguri lapte.
Mod de preparare: Cotletul de porc se curăţă de pieliţă, se şterge prin tamponare cu un şervet şi se freacă cu ulei de măsline, cimbru, chimen, sare, piper şi boia dulce; se lasă la macerat 1 oră. Înainte de a fi dat la cuptor, se face o crustă în puţin ulei încins, într-o tigaie, pe toate părţile. Apoi se introduce la cuptor pentru o jumătate de oră. Când carnea este gata, se lasă la odihnit 15 minute, apoi se îmbracă bucata de friptură în foile de varză. Se întinde foaia de aluat cât să înfăşoare bucata de carne, apoi se crestează aluatul şi se aşază în tavă pe hârtia de copt. Îl ungem cu gălbenuş de ou diluat cu lapte. Se dă la cuptor pentru 25 de minute. Se poate servi cu garnitură de cartofi natur şi murături asortate.