Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×
Acasa Societate Sănătate Cotlet de porc în foi de varză şi aluat

Cotlet de porc în foi de varză şi aluat

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Stavrofora Hristofora Rusu - 11 Ian, 2021

Ingrediente: 1 kg cotlet de porc dezosat, cimbru, chimen, boia dulce, ulei de măsline, sare, piper, 5-6 foi mari de varză murată, 400 g aluat de foietaj, 1 gălbenuş ou, 
2 linguri lapte.

Mod de preparare: Cotletul de porc se curăţă de pieliţă, se şterge prin tamponare cu un şervet şi se freacă cu ulei de măsline, cimbru, chimen, sare, piper şi boia dulce; se lasă la macerat 1 oră. Îna­inte de a fi dat la cuptor, se face o crustă în puţin ulei încins, într-o tigaie, pe toate părţile. Apoi se introduce la cuptor pentru o ­jumătate de oră. Când carnea este gata, se lasă la odihnit 15 minute, apoi se îmbracă bucata de friptură în foile de varză. Se întinde foaia de aluat cât să înfăşoare bucata de carne, apoi se crestează aluatul şi se aşază în tavă pe hârtia de copt. Îl ungem cu gălbenuş de ou diluat cu lapte. Se dă la cuptor pentru 25 de minute. Se poate servi cu garnitură de cartofi natur şi murături asortate.

Citeşte mai multe despre:   Rețete