Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×
Ziarul Lumina Societate Sănătate Factori de reducere a riscurilor cardiace

Factori de reducere a riscurilor cardiace

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Data: 04 Martie 2022

O dietă bazată pe legume ajută la menţinerea unei sănătăţi optime, dar nu este suficientă pentru a reduce riscul de apariţie a unor probleme cardiace. Există și alți factori legați de alimentație și de stilul de viață care contează în prevenirea unui atac de cord sau accident cardiovascular, şi anume ce alte alimente consumăm pe lângă vegetale, câtă miș­care facem, mediul în care trăim, factori legați de fumat sau de consumul de alcool, potrivit unui studiu amplu realizat de o echipă mixtă de cercetători britanici și chinezi, preluat de BBC. Aceștia subliniază că o dietă echilibrată ajută la reducerea riscului multor afecțiuni, inclusiv cancer. (I. M.)