Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Preparate rapide cu ulei de in

Preparate rapide cu ulei de in

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Monahia Ecaterina Vicleanu - 22 Mai 2023

Uleiul de in există în alimentația oamenilor de mai bine de 9000 de ani și sunt dovezi că el era consumat încă de pe atunci în Siria. Se spune că seminţele de in sunt primele superalimente cultivate de om, având proprietăți miraculoase pentru organism datorită vitaminelor şi mineralelor pe care le conţin. Uleiul de in poate fi folosit atât în uz extern, cât și intern. Se poate adăuga în salate, sosuri, smoothie-uri sau shake-uri. Nu se recomandă să se folosească ulei de in la gătit, deoarece are un punct de ardere scăzut.

Rețete

Salată de ton cu ulei de in

Ingrediente: 1 conservă de ton în suc propriu, 1 avocado, 1 castravete, 5-6 roșii cherry, 2 fire de ceapă verde, 50 g caju crud, 1 lingură ulei de in presat la rece, sucul de la ½ lămâie, pătrunjel proaspăt, sare și piper după gust. Preparare: Se scurge tonul de zeamă şi se pune într-un vas; se adaugă avocado tăiat cuburi, roșiile cherry tăiate pe jumătăți, castravetele tăiat cuburi, ceapa verde tocată, caju tocat bucățele, uleiul de in, zeama de lămâie, sarea și piperul; se amestecă compoziția și se poate servi.

Smoothie de fructe cu ulei de in

Ingrediente: 3 clementine, 1 banană, 2 kiwi, 2 lingurițe de miere, 3 lingurițe amestec semințe de in, floarea-soarelui, dovleac, susan, 2 linguri ulei de in. Preparare: Se curăță clementinele, banana și fructele de kiwi, se desfac în bucăți mai mici și se pun în vasul blenderului; se adaugă mierea de albine, amestecul de semințe, uleiul de in şi se blenduiesc până se obține consistența dorită, după care se poate servi.

Citeşte mai multe despre:   Rețete  -   rețete cu pește