Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Răspundem cititorilor: Cura de păpădie dezintoxică organismul bolnavilor de cancer hepatic

Răspundem cititorilor: Cura de păpădie dezintoxică organismul bolnavilor de cancer hepatic

Data: 03 Iulie 2009

Iuliana C., 54 de ani, Ploieşti: „Aş dori câteva recomandări legate de tratamentul naturist al cancerului hepatic şi, eventual, şi ce este interzis şi ce nu în alimentaţie în cazul acestei boli“.

Prof. Constantin Milică: În ce priveşte fitoterapia, sunt necesare tratamente de lungă durată cu infuzii sau decocturi calde, după care bolnavul va sta culcat, timp de 20-30 de minute, pe partea dreaptă, pentru a permite ca lichidele ingerate să treacă uşor prin canalul coledoc. Pentru eliminarea toxinelor din ficat şi refacerea celulelor hepatice se consumă, atât preventiv, cât şi curativ, următoarele plante cu acţiuni hepatoprotectoare:

- anghinare şi sulfină, cu efecte de regenerare a celulelor sclerozate, reducerea conţinutului de grăsimi şi stimularea funcţiei de eliminare a toxinelor din ficat;

- armurariu, cu efecte în cazul sechelelor rămase după hepatita cronică şi de protejare a ficatului faţă de agresiunile toxice, datorită conţinutului în silimarină, o substanţă care reface ţesutul lezat;

- gălbenele, cu proprietăţi antibacteriene şi antitoxice;

- coada şoricelului şi sunătoarea, cu efecte antiinflamatoare, antispastice, diuretice şi coleretice.

În fiecare primăvară este necesară o cură cu păpădie, consumând zilnic câte 6-8 tije, cu efecte în curăţirea sângelui de toxine şi dublarea cantităţii de bilă, secretată într-un interval de 30 de minute.

Tratamentul din plante trebuie completat cu o alimentaţie adecvată.

Astfel, sunt permise salatele şi sucurile dietetice (din morcov, sfeclă roşie, ţelină, pătrunjel, mărar, spanac, lobodă, tomate, castraveţi, ardei gras, cartofi fierţi), rasolul din carne slabă de vită, pasăre, peşte, supa cu zdrenţe de ou, legumele verzi fierte (fasole păstăi, mazăre), ouă moi, tăiţei, mămăligă, produse lactate, miere de albine, fructe proaspete şi sucuri nefermentate (din mere, pere, lămâi, portocale, cireşe, vişine, piersici, caise, prune, gutui, struguri, căpşuni, coacăze negre, afine, pepeni verzi), care asigură aportul vitaminic, măresc rezerva de glicogen a ficatului şi îmbunătăţesc funcţia de dezintoxicare.

Sunt complet interzise grăsimile animale, mezelurile, afumăturile, tocăturile, sosurile cu rântaş, prăjelile, conservele de carne, condimentele iuţi, alcoolul, cafeaua, îngheţata şi dulciurile.