Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Reţete de post

Reţete de post

Data: 24 Martie 2009

Salată de fasole albă cu roşii cherry

 

 

 

Ingrediente

 

 

Salată: 1 cană de fasole albă fiartă, 100 grame roşii cherry, 1 legătură de pătrunjel.

 

 

Sos: 1 linguriţă de ulei de măsline, 4 căţei de usturoi, câteva fire de rozmarin, sare, piper, sucul de la o lămâie.

 

 

Preparare

 

 

Fasolea albă fiartă se amestecă cu roşiile cherry, tăiate în două, şi cu pătrunjelul tocat.

 

 

Sosul se prepară astfel: usturoiul se taie mărunt, după care, într-o tigaie cu ulei de măsline, se călesc usturoiul mărunţit şi rozmarinul. Se adaugă sare şi piper. Se ia mai apoi de pe foc şi se lasă 15 minute la răcit. Amestecaţi apoi sosul cu fasolea fiartă şi roşiile cherry.

 

 

 

 

Pâinea, în ţările lumii

 

 

 

 

Pentru că este foarte uşor de preparat, ieftină şi reprezintă esenţa mâncării, pâinea se asociază în general cu ideea de „mâncare“. Pentru creştini, pâinea reprezintă trupul Mântuitorului şi este un mare păcat ca pâinea să fie aruncată.

 

 

Există multe variaţii ale reţetelor de pâine, cum ar fi: pizza, pâinea ciabatta, baghetele, brioşele, pita, biscuiţii etc.

 

 

În Rusia şi Finlanda pâinea se prepară din secară. Pâinea tradiţională finlandeză are formă de inel şi datorită compoziţiei se poate păstra mai mult timp.

 

 

În Franţa, pâinea este cunoscută ca pain de mie şi se foloseşte drept pâine prăjită. Foarte populare sunt baghetele. Francezii mai consumă pâinea cu alune sau cu mac.

 

 

În Italia, pâinea este preparată din ulei de măsline, unt, făină şi drojdie. Focaccia este un tip de pâine preparată cu ulei de măsline şi ierburi şi presărată cu brânză sau umplută cu carne sau legume.

 

 

În Anglia, prăjitura stottie este, de fapt, un tip aparte de pâine.

 

 

În Spania există mai mult de 300 de varietăţi de pâine. Totuşi, nemţii sunt cei care spun că ei au cea mai mare varietate de tipuri de pâine din întreaga lume, mai mult de 1.000 de tipuri. (Iuliana NIŢĂ)

 

 

 

Citeşte mai multe despre:   Rețete  -   Rețete de post