Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Reţete de post

Reţete de post

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Data: 18 Noiembrie 2012

 

Sărmăluţe cu orez
În perioadele de post, în satele din Moldova se pregătesc şi acum sărmăluţe sau găluşte de post. Iată cum se face umplutura:
- ceapa tocată mărunt se căleşte în ulei. Alături, într-o oală cu apă fierbinte, se pune orezul la umflat. După ce se umflă, se adaugă şi el puţin la călit, împreună cu ceapa. După ce acest amestec se răceşte, se adaugă câteva linguri cu zarzavat murat (amestec de morcov, pătrunjel, praz, ardei, puse la murat din toamnă), sare, piper şi o mână bună de mărar tocat, uscat.
-r după ce umplutura se răceşte suficient, se umplu frunzele de varză murată, în prealabil desărate câteva ore într-un lighean cu apă rece, sau, după preferinţă, frunze de hrean uscate, opărite şi pregătite dinainte, frunze de viţă sau de podbal desărate şi ele cu ceva timp înainte.
 
Vărzări moldoveneşti
Aluatul: se prepară un aluat de post, cu făină, puţin ulei şi drojdie, în care, în loc de apă, trebuie să folosiţi numai borş acru, de putină. Va ieşi un aluat foarte fraged.
Umplutura: varza murată se desărează puţin, se undeşte în ulei, se răceşte, apoi se adaugă puţin piper proaspăt măcinat.
Se întinde aluatul şi se fac plăcinţele mici, care se lasă puţin la crescut în tavă, apoi se ung cu apă îndulcită cu zahăr şi se dau la cuptor, la foc potrivit.
 
Citeşte mai multe despre:   Rețete  -   Rețete de post