Atunci când metodele de investigație devin insuficiente pentru o diagnosticare corectă, intervine biopsia, cea mai eficientă investigație prin care medicul poate să confirme sau să excludă existența unor
Uleiul de anason, aromă unică în deserturi şi preparate cu carne
Anasonul este unul dintre condimentele cunoscute, care influențează puternic procesul de digestie. Uleiul de anason poate fi utilizat în scop medicinal, intern şi extern, studiile relevând în special proprietăţile sale antioxidante, dar este utilizat frecvent şi în bucătărie pentru aroma sa deosebită.
Rețete
Pui la cuptor cu ulei de anason
Ingrediente: 2-3 linguri ulei de anason, 1 lingură boia dulce afumată, 1 lingură turmeric, 1 linguriță sare, 1 linguriță piper mozaic, 1 pui întreg. Preparare: Se amestecă boiaua dulce afumată cu sarea, turmericul, piperul mozaic proaspăt măcinat şi cu uleiul de anason. Cu pasta obținută, se asezonează puiul, care se lasă la fezandat 2-3 ore; apoi se pune puiul în tava de cuptor acoperit cu o hârtie de copt și se ține la cuptor circa o oră, la 180 de grade C, pentru o coacere înăbușită; se înlătură apoi capacul de hârtie și se mai lasă în cuptor 10-15 minute până prinde o crustă crocantă.
Bomboane de ciocolată neagră cu vişine, migdale şi ulei de anason
Ingrediente: 100 g unt de cacao, 1 lingură ulei de cocos, 1 linguriță ulei de anason, 1 praf de sare, 100 g cacao, 50 ml sirop de arțar, agave sau miere lichidă, ½ linguriță esență de rom, ½ linguriță esență de vanilie, 1 vârf de linguriță cardamon măcinat, 1 vârf de linguriță turmeric, 100 g vișine deshidratate, 50 g migdale. Preparare: Într-un vas se pune untul de cacao încălzit la temperatura camerei, se adaugă uleiul de cocos și cacao şi se omogenizează bine. Se pregătesc formele pentru bomboanele de ciocolată și se așază în fiecare câte o vișină și o jumătate de sâmbure de migdale. Peste compoziția de unt de cacao, ulei de cocos și cacao se adaugă mierea, sarea, esențele de rom și vanilie, turmericul, cardamonul măcinat, uleiul de anason şi se omogenizează bine; se toarnă ciocolata în formele deja pregătite şi se dă la rece aproximativ o oră, după care se poate servi.