Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Uleiul de anason, aromă unică în deserturi şi preparate cu carne

Uleiul de anason, aromă unică în deserturi şi preparate cu carne

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Un articol de: Monahia Ecaterina Vicleanu - 29 Mai 2023

Anasonul este unul dintre condimentele cunoscute, care influ­ențează puternic procesul de diges­tie. Uleiul de anason poate fi utilizat în scop medicinal, intern şi extern, studiile relevând în special proprietăţile sale antioxidante, dar este utilizat frecvent şi în bucătărie pentru aroma sa deosebită.

Rețete

Pui la cuptor cu ulei de anason

Ingrediente: 2-3 linguri ulei de anason, 1 lingură boia dulce afumată, 1 lingură turmeric, 1 linguriță sare, 1 linguriță piper mozaic, 1 pui întreg. Preparare: Se amestecă boiaua dulce afumată cu sarea, turmericul, piperul mozaic proaspăt măcinat şi cu uleiul de anason. Cu pasta obținută, se asezonează puiul, care se lasă la fezandat 2-3 ore; apoi se pune puiul în tava de cuptor acoperit cu o hârtie de copt și se ține la cuptor circa o oră, la 180 de grade C, pentru o coacere înăbușită; se înlătură apoi capacul de hârtie și se mai lasă în cuptor 10-15 minute până prinde o crustă crocantă. 

Bomboane de ciocolată neagră cu vişine, migdale şi ulei de anason 

Ingrediente: 100 g unt de cacao, 1 lingură ulei de cocos, 1 linguriță ulei de anason, 1 praf de sare, 100 g cacao, 50 ml sirop de arțar, agave sau miere lichidă, ½ linguriță esență de rom, ½ lin­guriță esență de vanilie, 1 vârf de linguriță cardamon măcinat, 1 vârf de linguriță turmeric, 100 g vișine deshidratate, 50 g migdale. Preparare: Într-un vas se pune untul de cacao încălzit la temperatura camerei, se adaugă uleiul de cocos și cacao şi se omogenizează bine. Se pregătesc formele pentru bomboanele de ciocolată și se așază în fiecare câte o vișină și o jumătate de sâmbure de migdale. Peste compoziția de unt de cacao, ulei de cocos și cacao se adaugă mierea, sarea, esențele de rom și vanilie, turmericul, cardamonul măcinat, uleiul de anason şi se omogenizează bine; se toarnă ciocolata în formele deja pregătite şi se dă la rece aproximativ o oră, după care se poate servi.

Citeşte mai multe despre:   Rețete