Icoana „Acoperământul Maicii Domnului” este reprezentată în tehnica fresco, pe frontonul bisericii celei mari de la Mănăstirea Polovragi, având dimensiunea 2,80 m/ 2,80 m. Încadrându-se întocmai în cromatica întregului ansamblu pictural, icoana iese în evidență prin acuratețea stilului brâncovenesc. Desfășurată într-o armonie perfectă de formă și culoare, de praznicul Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului de la Polovragi, icoana presupune o întreită interpretare iconografică: cromatică, simetrico-participativă și teologică.
Sfaturi practice în biserică: Filmatul şi fotografiatul în biserică
A devenit aproape o obişnuinţă ca la evenimentele importante din viaţa creştinilor, atmosfera să fie imortalizată prin fotografii sau imagini cu ajutorul cărora credincioşii îşi pot aminti la nivel concret momentele la care au participat. Printre primele griji ale credincioşilor legate în special de săvârşirea Tainei Sfântului Botez sau a Tainei Cununiei se numără cu predilecţie fotografiatul şi filmatul. Există pentru acest lucru firme specializate şi performante ce îşi oferă serviciile în acest sens. De cele mai multe ori, unii fotografi sau cameramani, din neştiinţă sau pur şi simplu din nepăsare, transformă lăcaşul de cult într-un adevărat studio, amplasând exagerat de multe dispozitive auxiliare, fotografiind în exces anumite momente ale slujbei, deranjând consistent atmosfera acesteia. Credincioşii care apelează la astfel de servicii sunt sfătuiţi să comunice cu cei delegaţi pentru acest lucru să fie cât mai discreţi, atenţionându-i să nu tulbure în nici un fel rânduiala slujbei deoarece evenimentul la care participă este unic şi impune o stare firească de rugăciune.
De exemplu, la Taina Sfântului Botez în loc să fie urmărite rugăciunile ce se citesc, atenţia tuturor se îndreaptă spre atitudinea naşului sau felurite gesturi ale pruncului, sau, în timp ce pruncul este introdus în cristelniţă se produce uneori o tulburare exagerată prin mulţimea de bliţuri care pur şi simplu îi orbesc atât pe preotul slujitor, cât şi pe ceilalţi credincioşi. La Taina Cununiei, de asemenea, se produc unele situaţii datorate fotografilor ce sunt interesaţi numai de ocupaţia lor, manifestându-se uneori într-un mod total nepotrivit în a surprinde unele cadre favorabile lor. Aceştia uită că se află într-un loc sfânt în care nu sunt permise anumite gesturi sau indicaţii de regie ce deranjează vizibil atmosfera de rugăciune. Se recomandă aşadar ca principalele momente ale slujbelor să fie fotografiate fără să se producă o agitaţie care denaturează scopul şi sensul momentelor sfinte. Imaginile captate cu ocazia evenimentelor importante din viaţa credincioşilor trebuie să le producă bucurie şi totodată să le reamintească în acelaşi timp şi îndatoririle presupuse de primirea acestor taine. Nu numai fotografii profesionişti sunt sfătuiţi să îşi amintească faptul că biserica este un loc special în care prezenţa lui Dumnezeu este concretă prin Sfintele Taine ce au loc în ea, ci şi credincioşii ce deţin şi utilizează în acest spaţiu diverse aparate de filmat sau fotografiat mai mult sau mai puţin performante. Concluzia este clară: datorită importanţei deosebite impuse de solemnitatea şi unicitatea slujbelor se recomandă prudenţă şi mai ales evlavie (respect faţă de cele sfinte) atunci când se utilizează în biserică mijloace de înregistrare sau captare a imaginilor.