Prorocul Avdie este amintit în Sfânta Scriptură, scrierea sa fiind cea mai scurtă din tot Vechiul Testament, aflată între cartea prorocului Ioil şi a prorocului Iona. Aceasta conţine 21 de versete şi se numeşte Vedenia lui Avdie. A trăit cu 600 de ani înainte de Hristos, iar cartea sa a fost scrisă în urma năvălirii unei puteri străine asupra Ierusalimului. Edomiţii, care erau fraţii evreilor, s-au unit cu duşmanii şi au luat parte la pustiirea lui Israel. Astfel, prorocul Avdie le vesteşte idumeilor pedeapsa pe care o vor primi de la Dumnezeu. „Cei din Negheb (Miazăzi) vor cuprinde muntele lui Isav, iar cei din câmpie, ţara Filistenilor; ei vor lua în stăpânire ţinutul lui Efraim şi al Samariei, şi Veniamin va stăpâni Galaadul. Şi cei robiţi din această oştire, fiii lui Israel, vor lua în stăpânire Canaanul până la Sarepta, şi cei robiţi din Ierusalim care sunt la Sefarad vor stăpâni cetăţile de la miazăzi. Şi biruitori se vor sui în muntele Sionului ca să judece muntele lui Isav; iar împărăţia a Domnului va fi!” (Avdie 1, 19-21). Cartea sa este un strigăt către dreptatea Domnului.
Sfântul Cuvios Gheorghe de la Cernica şi Căldăruşani; Sfântul Proroc Sofonie; Sfântul Sfinţit Mucenic Teodor, Arhiepiscopul Alexandriei (Dezlegare la pește)
Sfântul Cuvios Gheorghe s-a născut în anul 1730, din părinţi credincioşi, ardeleni din Săliştea Sibiului. La 19 ani, venind în Bucureşti, a intrat în slujba Mitropolitului grec Roşca, cu care a ajuns în 1750 la Constantinopol, apoi la Muntele Athos, în Mănăstirea Vatoped. Căutând un părinte duhovnicesc, a devenit ucenic al Sfântului Paisie Velicicovschi. Din anul 1763 l-a însoţit pe marele stareţ în Moldova la mănăstirile Dragomirna, Secu (1775) şi Neamţ (1779). În anul 1781, a vrut să plece în Athos, însă a fost oprit de Mitropolitul Grigorie al II-lea pentru a reînsufleţi Schitul Cernica. După ce a adunat 103 ucenici, în 1793, Mitropolitul Filaret al II-lea i-a încredinţat şi Mănăstirea Căldăruşani, conducându-le pe amândouă până la moartea sa, în 3 decembrie 1806. Astăzi pomenim şi pe Sfântul Proroc Sofonie, care a trăit în veacul al șaptelea înaintea lui Hristos. A prorocit despre distrugerea regatului Iuda, pieirea popoarelor care i-au asuprit pe iudei şi venirea lui Hristos.