Aceşti Sfinţi Apostoli, din cei 70, au fost următori şi ucenici ai Sfântului Apostol Pavel, slujind la răspândirea adevăratei credinţe. Sfinţii Filimon, Arhip şi Apfia lucrau în cetatea Colose din Frigia, iar fericitul Onisim la Roma. Sfântul Arhip este cinstit de Sfântul Pavel cu numele de „împreună oştean cu noi”, precum scrie în Epistola către Filimon, capitolul al 2-lea. În aceeaşi epistolă, Filimon este zugrăvit ca un fiu duhovnicesc şi prieten adus la credinţă de însuşi Apostolul Neamurilor. Sfânta Apfia, soţia lui Filimon, este numită „sora Apfia” datorită vredniciilor ei (Filimon cap. 2). Sfântul Onisim din sclav ajunge Apostol al Domnului şi din răufăcător frate egal în vrednicie cu fostul său stăpân, Filimon.
Sfântul Cuvios Samson, primitorul de străini; Sfânta Mironosiţă Ioana (Începutul Postului Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel)
Sfântul Samson era din Roma, de neam nobil, şi a fost foarte milostiv cu săracii încă din tinereţe. Mergând el la Constantinopol, după ce devenise şi doctor, vindecând fără a lua plată, a fost hirotonit preot al Bisericii celei Mari de către Patriarhul Mina. A reuşit acolo să-l vindece chiar pe împăratul Iustinian (527-565) de o boală grea. Drept răsplată, împăratul, la solicitarea lui Samson, a zidit două case lângă locuinţa acestuia, una pentru tămăduirea bolnavilor şi alta pentru găzduirea străinilor, unde doctorul a fost numit administrator. Îngrijind Samson de bolnavi, a trăit până la adânci bătrâneţi, făcându-se multora pricină de mântuire.