Prorocul Avdie este amintit în Sfânta Scriptură, scrierea sa fiind cea mai scurtă din tot Vechiul Testament, aflată între cartea prorocului Ioil şi a prorocului Iona. Aceasta conţine 21 de versete şi se numeşte Vedenia lui Avdie. A trăit cu 600 de ani înainte de Hristos, iar cartea sa a fost scrisă în urma năvălirii unei puteri străine asupra Ierusalimului. Edomiţii, care erau fraţii evreilor, s-au unit cu duşmanii şi au luat parte la pustiirea lui Israel. Astfel, prorocul Avdie le vesteşte idumeilor pedeapsa pe care o vor primi de la Dumnezeu. „Cei din Negheb (Miazăzi) vor cuprinde muntele lui Isav, iar cei din câmpie, ţara Filistenilor; ei vor lua în stăpânire ţinutul lui Efraim şi al Samariei, şi Veniamin va stăpâni Galaadul. Şi cei robiţi din această oştire, fiii lui Israel, vor lua în stăpânire Canaanul până la Sarepta, şi cei robiţi din Ierusalim care sunt la Sefarad vor stăpâni cetăţile de la miazăzi. Şi biruitori se vor sui în muntele Sionului ca să judece muntele lui Isav; iar împărăţia a Domnului va fi!” (Avdie 1, 19-21). Cartea sa este un strigăt către dreptatea Domnului.
Sfântul Sfinţit Mucenic Clement, Episcopul Ancirei; Sfântul Mucenic Agatanghel; Sfinții Părinţi de la Sinodul al VI-lea Ecumenic
Sfântul Clement era din Ancira Galatiei şi s-a născut în jurul anului 280. A intrat la o vârstă fragedă în monahism şi de tânăr a fost hirotonit episcop. Arhieria lui a fost în timpul împăraţilor romani Diocleţian (284-305) şi Maximian (286-305), care erau prigonitori ai creştinilor. Fericitul Agatanghel era de neam roman şi a fost botezat de Sfântul Clement, pe când acesta se afla la Roma, propovăduind credinţa creştină. Cei doi au fost prinşi şi aruncaţi în temniţă, prigonitorii hotărând ca fiecare să fie judecat la locul său de naştere. Însă Agatanghel s-a ascuns în corabia cu care era dus arhiereul Clement, pentru a nu se despărţi de învăţătorul său. La Ancira, cei doi au fost daţi în seama guvernatorului, care a poruncit să fie chinuiţi, însă cei doi au fost tari în credinţă. La urmă, guvernatorul a poruncit să li se taie capetele, împreună cu ale altor bărbaţi, femei şi copii care crezuseră în Hristos în acea cetate.
Astăzi se face pomenirea și a Sfinţilor Părinţi care au combătut erezia monotelită la Sinodul al VI-lea Ecumenic de la Constantinopol, în anul 680.