Aceşti Sfinţi Apostoli, din cei 70, au fost următori şi ucenici ai Sfântului Apostol Pavel, slujind la răspândirea adevăratei credinţe. Sfinţii Filimon, Arhip şi Apfia lucrau în cetatea Colose din Frigia, iar fericitul Onisim la Roma. Sfântul Arhip este cinstit de Sfântul Pavel cu numele de „împreună oştean cu noi”, precum scrie în Epistola către Filimon, capitolul al 2-lea. În aceeaşi epistolă, Filimon este zugrăvit ca un fiu duhovnicesc şi prieten adus la credinţă de însuşi Apostolul Neamurilor. Sfânta Apfia, soţia lui Filimon, este numită „sora Apfia” datorită vredniciilor ei (Filimon cap. 2). Sfântul Onisim din sclav ajunge Apostol al Domnului şi din răufăcător frate egal în vrednicie cu fostul său stăpân, Filimon.
Sfinţii Apostoli Irodion, Agav, Ruf, Flegon, Asincrit și Ermis; Sfântul Ierarh Celestin, Episcopul Romei (Sâmbăta lui Lazăr - Pomenirea morţilor)
Sfântul Apostol Irodion era din Tarsul Ciliciei, rudă cu Sfântul Apostol Pavel. A fost hirotonit episcop și pe mulți dintre elini i-a adus la dreapta credință. Pentru aceasta, au năvălit asupra lui închinătorii la idoli care l-au chinuit. După multe suferințe îndurate, a fost înjunghiat cu un cuțit și, crezând păgânii că l-au omorât, l-au lăsat și s-au dus. Dar, cu harul lui Dumnezeu, Sfântul Apostol nu murise, ci sculându-se, a propovăduit cuvântul Domnului la Roma, împreună cu Sfântul Apostol Pavel. Când Sfântul Petru a fost răstignit în anul 67, tot atunci a fost omorât și Sfântul Irodion. Despre Sfântul Apostol Agav se amintește în Faptele Apostolilor: „În acele zile s-au coborât de la Ierusalim la Antiohia proroci. Și sculându-se unul dintre ei, cu numele Agav, a arătat prin Duhul că va fi în toată lumea foamete mare, care a și fost în zilele lui Claudiu” (Fapte 11, 27-28). În Cezareea, Sfântul Agav i-a spus Sfântului Pavel pătimirile ce avea să le îndure la Ierusalim. Toți acești Apostoli, fiind din cei 70, au propovăduit în lume Evanghelia lui Hristos, pe mulți necredincioși aducând la adevărata credință.