Medicii români au fost mereu apreciați în Europa și în lume. Chiar și în perioada comunistă, când era foarte greu să ieși din țară, aceia care reușeau totuși să se stabilească în străinătate erau
Binecuvântare pentru comunitatea ortodoxă română din Krems an der Donau, Austria
În Duminica a 3-a din Postul Mare (a Sfintei Cruci), 7 aprilie, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe de români din Krems an der Donau, Austria.
În biserica Parohiei Ortodoxe Române din Krems an der Donau, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a săvârşit Sfânta Liturghie, alături de parohul din Krems, pr. Cezar Marksteiner-Ungureanu. La slujbă au participat arhim. Bartolomeu Ungureanu, cleric al Mitropoliei Austriei, Patriarhia Ecumenică, conf. univ. dr. Nicolae Turcan, cadru universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, care a făcut parte din delegația Părintelui Mitropolit Andrei, precum și numeroși credincioși români.
După citirea pasajului evanghelic duminical, Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a rostit un cuvânt de învățătură, intitulat „Răstignire duhovnicească”, reamintind că acum, la jumătatea Postului Mare, suntem chemați să ne răstignim împreună cu Hristos față de toate răutățile acestei lumi. Pornind de la textul din Epistola către Galateni, capitolul 2, versetul 20: „M-am răstignit împreună cu Hristos; şi nu eu mai trăiesc, ci Hristos trăieşte în mine”, ierarhul a prezentat patru cuie duhovnicești prin care creștinii se pot răstigni împreună cu Hristos, pentru ca apoi să și învie împreună cu El: aducerea aminte de moarte, aducerea aminte de judecată, aducerea aminte de Rai şi aducerea aminte de iad.
La finalul slujbei, Părintele Mitropolit Andrei i-a oferit pr. paroh dr. Cezar Marksteiner-Ungureanu distincția „Crucea Arhiepiscopală” a Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului. Ierarhul i-a binecuvântat pe credincioșii prezenți și le-a oferit iconițe, iar copiilor și tinerilor le-a oferit cărți duhovnicești.
Vizita Părintelui Mitropolit Andrei în Austria a fost prilejuită de ședința anuală a Academiei Europene de Științe și Arte din Salzburg, al cărui membru este din anul 2007. Ședința anuală a avut loc sâmbătă, 6 aprilie, la Universitatea din Salzburg.