Medicii români au fost mereu apreciați în Europa și în lume. Chiar și în perioada comunistă, când era foarte greu să ieși din țară, aceia care reușeau totuși să se stabilească în străinătate erau
Credincioșii români din Austria au primit binecuvântarea sfinților
Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, și a Înaltpreasfinţitului Părinte Serafim, Mitropolitul ortodox român al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord, în perioada 20-22 mai au fost aduse în pelerinaj de la Biserica „Sfântul Gheorghe”-Nou din București, în trei parohii românești din Austria, racla cu mâna dreaptă a Sfântului Ierarh Nicolae și icoane încrustate cu părticele din cinstitele moaște ale Sfântului Voievod Constantin Brâncoveanu. Icoanele au fost dăruite celor două parohii din Austria aflate sub ocrotirea Sfinților Martiri Brâncoveni. Delegația bucureșteană a fost condusă de părintele Emil Cărămizaru, parohul lăcașului de rugăciune din Capitală.
Vineri, 20 mai, sfintele moaște au fost întâmpinate de credincioșii Parohiei „Sfântul Ștefan cel Mare” din Viena, în frunte cu părintele paroh Emanuel Nuțu. În continuare, slujitorii au săvârșit Taina Sfântului Maslu în prezența a sute de enoriași. Sâmbătă, delegația bucureșteană s-a deplasat în localitatea Baden bei Wien, fiind săvârșită aceeași Sfântă Taină și fiind oferită comunității icoana relicvar cu moaștele voievodului martir. A urmat susținerea conferinței „Sfinții Martiri Brâncoveni, modele ale demnității și jertfelniciei creștine”. Duminică, 22 mai, cinstitele moaște au fost aduse în parohia ocrotită de Sfinții Brâncoveni din Sankt Pölten. Sfânta Liturghie a fost săvârșită de un sobor de preoți, iar cea de-a doua icoană cu părticele din cinstitele moaște a fost oferită comunității parohiale.
În toate cele trei zile, credincioșii evlavioși s-au apropiat cu fior sfânt și în număr mare de sfintele moaște, cerând ajutorul sfinților, ocrotire, sănătate și pace, mai ales în aceste vremuri provocatoare atât pentru viața familiilor creștine, cât și pentru stabilitatea bătrânului continent european, se arată pe site-ul mitropolia-ro.de.