Medicii români au fost mereu apreciați în Europa și în lume. Chiar și în perioada comunistă, când era foarte greu să ieși din țară, aceia care reușeau totuși să se stabilească în străinătate erau
Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Serafim și‑a sărbătorit sfântul ocrotitor
Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul ortodox român al Germaniei, Europei Centrale și de Nord, și-a sărbătorit luni, 2 ianuarie, ocrotitorul spiritual, Sfântul Cuvios Serafim de Sarov. În zi de sărbătoare, ierarhul a săvârșit Sfânta Liturghie împreună cu Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord, la Catedrala Mitropolitană „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” din Nürnberg, Germania.
La Sfânta Liturghie au participat clerici și credincioși din Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Germaniei, Austriei și Luxemburgului, precum și oaspeți din Nürnberg și din împrejurimi, se arată pe mitropolia-ro.de.
În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord, a vorbit despre viața și virtuțile Sfântului Cuvios Serafim de Sarov.
La final, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Serafim i-a mulțumit ierarhului pentru omilie și le-a explicat credincioșilor sensul cunoscutelor cuvinte ale Sfântului Serafim de Sarov: „Scopul vieții creștine este dobândirea Duhului Sfânt”. „Duhul Sfânt se retrage din delicatețe, atunci când ne mândrim, vorbim rău, judecăm, criticăm, ne certăm, nerespectând libertatea umană. Revine când ne pocăim, când ne dăm seama de păcatele noastre și cerem de la Dumnezeu să nu ne mai părăsească. Ajungând să obținem darul Duhului Sfânt, totodată, primim împlinire sufletească și nu vom mai fi tulburați de nimeni și de nimic, devenind blânzi și curați cu inima. Și așa mulțimi de oameni în jurul nostru se vor mântui. Și dacă nu vom ajunge la măsura duhovnicească a Sfântului Serafim de Sarov, totuși, noi trebuie să ne ostenim, cerând în rugăciunea de fiecare zi, de la Dumnezeu, darul Său”, a reliefat Înaltpreasfinția Sa.
Toți cei prezenți au participat apoi la o agapă.