Medicii români au fost mereu apreciați în Europa și în lume. Chiar și în perioada comunistă, când era foarte greu să ieși din țară, aceia care reușeau totuși să se stabilească în străinătate erau
Slujire arhierească și hirotonie la paraclisul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei
În a doua Duminică a Triodului, a Întoarcerii Fiului risipitor, Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul ortodox român al Italiei, a săvârșit Sfânta Liturghie în Paraclisul „Adormirea Maicii Domnului” din incinta Centrului eparhial de lângă Roma.
În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan le-a vorbit celor prezenți despre semnificația tainică a Parabolei Întoarcerii Fiului risipitor: „Această pildă ne descoperă și ne reamintește că noi toți suntem chemați să ne educăm conștiința că suntem fii ai lui Dumnezeu și moștenitori ai Împărăției Sale, un privilegiu pe care nu mai reușim să-l asumăm în întregime. Prin Taina Botezului, primim haina lui Hristos, ne îmbrăcăm în El și, astfel, devenim una cu El, devenim și noi fii după har ai lui Dumnezeu și posibili moștenitori ai Împărăției Sale. De aceea, haina Botezului este cu mult mai mare decât orice altă distincție împărătească, pentru că împăratul este al lumii acesteia, iar moștenirea pe care Dumnezeu ne-o promite este a Împărăției Sale. Ceea ce primim la Botez este harul lui Dumnezeu, pe care Adam l-a pierdut, noi avem acest privilegiu de a reface legătura noastră în Duh și în adevăr cu Cel Care ne-a creat”.
La momentul potrivit din timpul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa l-a hirotonit întru preot pe diaconul Ioan Botea, pe seama Paraclisului „Sfântul Ioan de-Dumnezeu-cuvântătorul” al Centrului eparhial, îndemnându-l să primească cu multă jertfă și cu multă responsabilitate această misiune pe care Domnul i-a rânduit-o. La final, toți credincioșii au fost binecuvântați de către Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, se arată pe site-ul eparhiei, episcopia-italiei.it.