Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Algele marine, benefice pentru sănătatea organismului

Algele marine, benefice pentru sănătatea organismului

Data: 17 Feb 2010

Specialiştii în nutriţie au demonstrat că algele marine reprezintă, pe lângă un nutriment natural cu nenumărate efecte benefice asupra sănătăţii, şi remediul natural pentru eliminarea metalelor grele din organism, precum mercurul sau plumbul. Acidul alginic, conţinut de algele marine (în special de cele brune), acţionează în mod detoxifiant şi depurativ în toate patologiile legate de intoxicaţia cu metale grele. Alga numită Durvillea antarctica este cea care conţine acid alginic în proporţie de 48%, fiind cea mai eficientă în stoparea radicalilor liberi responsabili cu procesul de îmbătrânire şi degenerare a celulelor. Acţiunea acidului alginic se manifestă prin absorţia substanţelor nocive ce se găsesc în radicalii liberi şi ajută la eliminarea lor, evitând astfel înmagazinarea lor în structurile osoase. Acidul alginic şi sărurile minerale conţinute de Durvillea antarctica, precum seleniul, zincul, magneziul, calciul, asociate cu plante precum ridichea-neagră, menta, lemnul dulce, anghinarea, coada-calului, brusturele, păpădia, rubarba, ghintura galbenă, roiniţa, ienupărul, pir-târâtor, socul, anasonul, pătrunjelul, strugurii-ursului şi unguraş, au o eficientă acţiune antioxidantă, acţionând în prevenirea problemelor cardiocirculatorii, hepatice şi în nefropatii.