Experții Asociației Americane pentru AVC, o divizie a Asociației Americane a Inimii, au actualizat recent Ghidul pentru prevenirea primară a accidentelor vasculare cerebrale cu o serie nouă de recomandări. Ei
Algele verzi acționează benefic asupra sistemului imunitar
Chlorella este o algă verde unicelulară, microscopică, care crește în apele dulci. Conține o cantitate însemnată de clorofilă, de trei ori mai mare decât spirulina, datorită capacității foarte mari de fotosinteză. Algele verzi fac parte din familia plantelor primitive, cu o vechime de 2,5 miliarde de ani și cu rol important în sănătatea Terrei, pentru că îmbunătățesc permanent oxigenul din atmosferă.
Există aproximativ 8.000 de specii de chlorella, în a căror compoziție chimică intră elemente specifice care dau speciei respective calități terapeutice deosebite. Chlorella conține un mare procent de clorofilă, calciu, iod, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc fitonutrient, betacaroten, biotină, carotenoizi, acizi grași esențiali, acid folic, acid pantotenic, proteine, toți aminoacizii esențiali, acizi nucleici ARN și ADN, vitamine: A, C, B1, B2, B3, B5, B6, B12, E, K.
Ceea ce face ca algele verzi să aibă o acțiune foarte puternică asupra sistemului imunitar și a bolilor este concentrația mare de vitamine și minerale 100% naturale, absorbite mult mai eficient decât în cazul suplimentelor nutriționale. De asemenea, Chlorella are multiple proprietăți terapeutice: detoxifică organismul de pesticide și reziduuri alimentare, întărește sistemul imunitar, protejează organismul împotriva cancerului și radiațiilor, reface celulele sistemului nervos, fiind recomandată bolnavilor de Alzheimer și Parkinson, caz în care reface distrugerea nervilor la nivelul creierului și al sistemului nervos în general.
De asemenea, vindecă bolile autoimune, tratează ulcerul duodenal, gastrita, colita, hipertensiunea, diabetul, hipoglicemia, astmul, tratează bolile digestive care apar pe fond imunitar și nervos, stimulează tractul digestiv, tratează constipația și subnutriția, reduce nivelul colesterolului, previne ateroscleroza, crește nivelul de concentrare, curăță sângele de impurități, echilibrează stările mentale și emoționale, combate obezitatea și îngrășarea, echilibrează pH-ul pielii, redă luminozitate tenului.
Chlorella se poate folosi atât sub formă de capsule, cât și granule, pudră sau extract care se adaugă în apă sau în diverse preparate culinare, salate, shake-uri, smoothie-uri etc.
Rețete
Smoothie cu pere și Chlorella
Ingrediente: 2 banane medii, 4 curmale, 2 pere mari, 250 ml lapte vegetal, 1 linguriță Chlorella. Preparare: Se pun toate ingredientele într-un blender și se mixează până în momentul în care se obține textura dorită, apoi se servește. Opțional, se poate adăuga gheață.
Salată asortată cu tofu și dressing de avocado cu Chlorella
Igrediente: 1 pungă mix de salată, 100 g valeriană, 3 roșii mari, câteva buchețele de broccoli, 1 morcov ras julienne, germeni după preferințe, 100 g tofu tăiat cuburi. Pentru dressing: 1 fir de ceapă verde, miezul unui avocado bine copt, 60 g castravete, 120 g măr verde, 100 ml ulei de măsline, 120 ml oțet de mere cu miere, 50 ml apă, sucul de la o lime, 1 linguriță de Chlorella, 1 linguriță sos de soia, sare și piper după gust. Aceste ingrediente se pun într-un blender și se mixează până ce se obține consistența dorită. Preparare: Într-un vas potrivit se amestecă toate ingredientele, se adaugă tofu, după care se pune dressingul, se amestecă ușor și se poate servi.