Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Alimentaţia echilibrată, utilă în terapia copiilor care suferă de hiperactivitate

Alimentaţia echilibrată, utilă în terapia copiilor care suferă de hiperactivitate

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Data: 10 Ianuarie 2012

Rezultatele unui studiu american publicat recent arată că o alimentaţie mai echilibrată ar putea fi benefică pentru copiii care suferă de tulburarea caracterizată prin hiperactivitate, însoţită de deficit de atenţie (ADHD - Attention Deficit Hyperactivity Disorder), în cazul în care tratamentul medicamentos şi alte terapii nu dau rezultate. "Educarea părinţilor şi copiilor pentru a urma un regim alimentar sănătos, fără alimente ce ar putea predispune la ADHD, este probabil remediul practic alternativ sau complementar cel mai promiţător pentru a trata acest sindrom", se precizează în studiu. Concluziile medicilor americani pun la îndoială eficacitatea anumitor regimuri alimentare foarte populare şi îndreptate direct împotriva anumitor produse, cum ar fi dieta "Feingold", care elimină coloranţii alimentari cu nuanţă roşie sau portocalie, strugurii, merele, cârnaţii sau hot-dog-ul. În acelaşi timp, regimurile alimentare care elimină din alimentaţie orice alergen potenţial, cum ar fi germenii de grâu, ouăle, ciocolata, brânza sau nucile, au avut un succes limitat în cazul copiilor atinşi de ADHD, "însă nu trebuie exclusă şi posibilitatea unui efect placebo", subliniază cei care au întocmit studiul.