Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Alimentaţia, esenţială în prevenirea cancerului

Alimentaţia, esenţială în prevenirea cancerului

Data: 18 Iunie 2009

Potrivit prof. univ. dr. Constantin Ionescu Târgovişte, alimentaţia joacă un rol foarte important în prevenţia cancerului, la fel ca şi greutatea corpului. „Un rol important îl joacă şi procesarea alimentelor, care astăzi, din păcate, nu este totdeauna foarte sănătoasă. Industria foloseşte aditivi alimentari, coloranţi, conservanţi, îndulcitori, arome, stabilizatori, substanţe modificate genetic“, a precizat prof. dr. Ionescu Târgovişte, în cadrul Conferinţei Naţionale de Oncologie, cu tema: „Cancerul - de la pre-venţie la paleaţie“. Prelucrarea termică prelungită a alimentelor nu este indicată, întrucât duce la producerea unor compuşi chimici care provoacă modificări celulare. De asemenea, lipidele se asociază mai frecvent cu unele forme de cancer digestiv sau extra-digestiv. Între recomandările pentru o alimentaţie sănătoasă, se numără consumul redus de carne (nu mai mult de 70 de grame pe zi, de preferat la masa de prânz), consumul de legume şi fructe, lichide (în principal ceai sau apă simplă, fiind excluse orice fel de sucuri), chiar şi cele naturale, şi multă mişcare. Statisticile oficiale arată că, în 2008, în România erau înregistrate 355.000 de persoane care sufereau de cancer, anual adăugându-se alte 2.000 de cazuri.