Atunci când metodele de investigație devin insuficiente pentru o diagnosticare corectă, intervine biopsia, cea mai eficientă investigație prin care medicul poate să confirme sau să excludă existența unor
Alimente indicate în migrenă şi oboseală cronică
Migrena este resimţită ca o durere intensă de cap care poate dura de la 4 până la 72 de ore, cu posibilitatea de a recidiva. Experţii susţin că alimentaţia are uneori un cuvânt important de spus în atacurile cauzate de migrene. Aşadar, adoptaţi o alimentaţie adecvată pentru a reduce aceste atacuri deranjante. De aceea, este bine să consumaţi din abundenţă carne de peşte (somon, ton, sardine, hering, macrou). Ce trebuie să eliminaţi din alimentaţie dacă aveţi migrene:
- ciocolată; - brânză cu mucegai; - sosurile fermentate; - vinul roşu; - smântâna; - hering afumat; - sare; - excesul de grăsimi saturate. Cu toţii resimţim oboseala uneori, însă dacă această stare este persistentă, organismul încearcă să vă avertizeze că trebuie să vă schimbaţi stilul de viaţă sau că v-aţi putea confrunta cu o problemă de sănătate. Oboseala este mai degrabă un simptom decât o boală, cu toate că are caracter cronic. Prevalenţa la femei este de două ori mai mare. Grupa de vârste se situează între 25-45 ani, deşi se descriu cazuri şi în copilărie sau la vârsta a treia. Pentru că nu se cunosc exact cauzele afecţiunii, aceasta nu poate fi prevenită şi nici nu există un tratament specific. Totuşi, prin îmbunătăţirea modului de alimentare, organismul îşi recapătă forţele şi luptă împotriva simptomelor oboselii cronice. Aşadar, consumaţi din abundenţă: - usturoi şi ceapă; - ulei de măsline extravirgin; - carne de peşte (ton, somon, hering, macrou); - oleaginoase; - condimente care stimulează digestia: ghimbir, piper, scorţişoară, chimen, rozmarin, curry. În schimb, dacă vă confruntaţi cu oboseala cronică trebuie să eliminaţi din alimentaţie dulciurile, produsele făinoase, băuturile carbogazoase, cafeaua, băuturile cu cofeină, ceaiul negru şi grăsimile saturate. (sursa: www.topsanatate.ro)