Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Alimente indicate în migrenă şi oboseală cronică

Alimente indicate în migrenă şi oboseală cronică

Data: 14 Iunie 2007

Migrena este resimţită ca o durere intensă de cap care poate dura de la 4 până la 72 de ore, cu posibilitatea de a recidiva. Experţii susţin că alimentaţia are uneori un cuvânt important de spus în atacurile cauzate de migrene. Aşadar, adoptaţi o alimentaţie adecvată pentru a reduce aceste atacuri deranjante. De aceea, este bine să consumaţi din abundenţă carne de peşte (somon, ton, sardine, hering, macrou). Ce trebuie să eliminaţi din alimentaţie dacă aveţi migrene:

- ciocolată;

- brânză cu mucegai;

- sosurile fermentate;

- vinul roşu;

- smântâna;

- hering afumat;

- sare;

- excesul de grăsimi saturate.

Cu toţii resimţim oboseala uneori, însă dacă această stare este persistentă, organismul încearcă să vă avertizeze că trebuie să vă schimbaţi stilul de viaţă sau că v-aţi putea confrunta cu o problemă de sănătate.

Oboseala este mai degrabă un simptom decât o boală, cu toate că are caracter cronic. Prevalenţa la femei este de două ori mai mare. Grupa de vârste se situează între 25-45 ani, deşi se descriu cazuri şi în copilărie sau la vârsta a treia. Pentru că nu se cunosc exact cauzele afecţiunii, aceasta nu poate fi prevenită şi nici nu există un tratament specific.

Totuşi, prin îmbunătăţirea modului de alimentare, organismul îşi recapătă forţele şi luptă împotriva simptomelor oboselii cronice. Aşadar, consumaţi din abundenţă:

- usturoi şi ceapă;

- ulei de măsline extravirgin;

- carne de peşte (ton, somon, hering, macrou);

- oleaginoase;

- condimente care stimulează digestia: ghimbir, piper, scorţişoară, chimen, rozmarin, curry.

În schimb, dacă vă confruntaţi cu oboseala cronică trebuie să eliminaţi din alimentaţie dulciurile, produsele făinoase, băuturile carbogazoase, cafeaua, băuturile cu cofeină, ceaiul negru şi grăsimile saturate. (sursa: www.topsanatate.ro)