Dacă urmăm un tratament cu antibiotice și ne dorim ca el să fie eficient, trebuie să îl urmăm cu strictețe, exact așa cum ne-a recomandat medicul, fără să-l întrerupem, altfel riscăm să luăm degeaba
Beneficiile pentru sănătate ale arborelui ylang-ylang
Arborele ylang-ylang este originar din Indonezia și Filipine și face flori delicate, de culoare verde- galbenă, mov sau roz intens, având un parfum dulceag, exotic. Din florile mature, proaspăt culese, se obține uleiul eteric, cu proprietăți calmante, sedative, antidepresive și relaxante.
Uleiul de ylang-ylang are acțiuni specifice asupra organismului, ameliorând stările depresive, de anxietate, frică, frustrare, stres. Intervine în insomnii, tensiune nervoasă și palpitații asociate cu anxietate și panică. Combate hipertensiunea arterială, tahicardia, extrasistolele și dereglările în circulația periferică a sângelui. La persoanele cu alopecie stimulează creşterea părului.
Băile și masajele cu ulei de ylang-ylang au efecte împotriva stărilor tensionate, favorizând buna funcționare a sistemului nervos central. Cremele și uleiul eteric pot fi utilizate cu bune efecte și în afecțiuni ale pielii, cum ar fi acneea, înțepăturile de insecte și îngrijirea tenurilor grase.
În cazul infecțiilor la nivelul scalpului putem folosi următoarea rețetă: se adaugă câteva picături de ulei esențial de ylang-ylang și ulei esențial de anason în ulei virgin de nucă de cocos - 10 picături de ulei esențial la o lingură de ulei purtător. Cu acțiune de reglare a sebumului, putem folosi uleiul de jojoba, la care se adaugă una sau două picături de ulei esențial de ylang-ylang. Acest amestec se aplică pe piele, prin masaj circular.
Pentru stimularea sebumului la persoanele care au pielea uscată se recomandă un amestec de ulei virgin de nucă de cocos și două picături de ulei esențial de ylang-ylang.
Atenție, însă! Nu încercați să aplicați niciodată un ulei esențial direct pe piele, ci trebuie adăugat întotdeauna într-o substanță conductoare, acel ulei purtător de care menţionam și care poate fi ulei vegetal de diferite tipuri, în funcție de rețetă.