Dacă urmăm un tratament cu antibiotice și ne dorim ca el să fie eficient, trebuie să îl urmăm cu strictețe, exact așa cum ne-a recomandat medicul, fără să-l întrerupem, altfel riscăm să luăm degeaba
Beneficiile uleiului de cocos
Numeroase studii arată că uleiul de cocos, făcut din miez de nucă uscat sau pulpă proaspătă de nucă de cocos, este unul dintre cele mai sănătoase alimente de pe planetă. De altfel, cocotierul este considerat „arborele vieţii” în multe zone tropicale.
Uleiul de cocos se face prin presarea pulpei uscate sau proaspete de nucă de cocos. Are o textură fermă la temperatură scăzută sau la cea a camerei, deoarece grăsimile din ulei, care sunt în mare parte grăsimi saturate, sunt formate din molecule mai mici. La temperaturi de aproximativ 78 de grade se lichefiază.
Acest ulei este ușor absorbit în piele datorită moleculelor sale de grăsime mai mici, ceea ce îl face un excelent hidratant, inclusiv pentru scalp. Este recomandat consumul a 30 de grame pe zi pentru bărbați și 20 de grame pe zi pentru femei, adică aproximativ două linguri sau, respectiv, 1,33 linguri de ulei de cocos. Nu trebuie să evităm complet grăsimile saturate, pentru că avem nevoie de ele pentru a îmbunătăți funcția imunitară și pentru a proteja ficatul de toxine. Uleiul de cocos reduce inflamația în mod natural, aceasta fiind cauza principală a bolilor de inimă și a altor afecțiuni.
Cetonele din uleiul de cocos creează o sursă alternativă de energie care ajută la repararea funcției creierului în prevenirea bolii Alzheimer, datorită proprietăților lor neuroprotectoare, antiinflamatorii și antioxidante. Grăsimile saturate din uleiul de cocos nu numai că măresc colesterolul sănătos din organism (cunoscut sub numele de colesterol HDL), dar ajută și la transformarea colesterolului „rău”, LDL, în colesterol bun. Consumul zilnic a două linguri de ulei de cocos virgin, timp de opt săptămâni la adulții tineri și sănătoși, crește semnificativ colesterolul HDL.
Uleiul de cocos funcționează și ca un antibiotic natural, prin distrugerea învelișului lipidic al bacteriilor și uciderea acestora. De asemenea, protejează direct ficatul de leziuni. Antioxidanții prezenți în uleiul de cocos reduc inflamația și îmbunătățesc simptomele artritei mai eficient decât medicamentele de vârf, funcționând atât ca analgezic, cât și ca antiinflamator.
Uleiul de cocos are activitate antimicrobiană. Puteți înlocui cerealele și zahărul din dieta dumneavoastră cu ulei de cocos, ca sursă naturală de refacere, atunci când sunteți bolnav. Fiind ușor de digerat, produce o energie mai susținută și ajută metabolismul. De asemenea, nuca de cocos îmbunătățește digestia, deoarece ajută organismul să absoarbă vitaminele solubile în grăsimi, calciul și magneziul. Dacă uleiul de cocos este luat în același timp cu acizii grași omega-3, îi poate face de două ori mai eficienți, deoarece sunt ușor disponibili pentru a fi digerați și utilizați de către organism. Totodată, ajută la tratarea sau prevenirea ulcerelor de stomac și a colitei ulcerative și îmbunătățește simptomele în cazul afecțiunilor vezicii biliare.
Uleiul de cocos este minunat ca agent de curățare a feței, hidratant, oferă protecție solară, dar poate trata și multe afecțiuni ale pielii, datorită antioxidanților pe care îi conține. Atenție! Optați întotdeauna pentru produse organice pure, nerafinate.