Fructele călugărului (sau para călugărului) sunt mici, verzi şi se aseamănă cu nişte tărtăcuțe sau cu pepenele galben. Provin din Asia de Sud-Est și erau folosite încă din secolul al XIII-lea. Nu se
Beneficiile uleiului de vitamina E
Vitamina E este de fapt un complex de vitamine liposolubile cu efecte antioxidante. Antioxidanții sunt esenţiali în lupta împotriva radicalilor liberi și în prevenirea îmbătrânirii premature. Uleiul de vitamina E este derivat din vitamina E și poate fi aplicat direct pe piele sau adăugat loțiunilor, cremelor și gelurilor. Este accesibil, în sensul că poate fi cumpărat de la numeroase magazine de produse naturiste.
Aşa cum am menţionat, uleiul de vitamina E poate fi aplicat direct pe piele, concentrațiile recomandate variind de la producător la producător. Utilizarea se realizează prin folosirea capsulelor în aplicații direct pe piele. Uleiul de vitamina E este un ingredient în multe produse de îngrijire a pielii, în special cele cu beneficii anti-îmbătrânire. Pe de altă parte, suplimentele de vitamina E pot preveni bolile coronariene, sprijină funcția imunitară și afecțiunile oculare, previn inflamația și reduc riscul de cancer.
Beneficiile potențiale ale uleiului de vitamina E derivă din două caracteristici-cheie: proprietățile sale antioxidante, care pot combate inflamația și încetini efectele radicalilor liberi, și proprietățile hidratante. Vitamina E se găsește în multe creme hidratante, iar uleiul poate fi utilizat ca hidratant pentru a preveni sau trata pielea uscată și descuamată și, totodată, favorizează vindecarea rănilor. Prin păstrarea pielii bine hidratate, deci prin prevenirea uscării acesteia, se evită simptome neplăcute precum pruritul. Vitamina E poate atenua uscăciunea, mâncărimea și descuamarea asociate cu eczeme sau dermatite atopice. Suplimentele orale de vitamina E îmbunătățesc semnificativ simptomele eczemelor și ajută la reducerea simptomelor psoriazisului.
Înainte de a utiliza ulei de vitamina E, faceți un test cu un plasture pe o zonă a pielii care este foarte fină. Aplicați un pic de ulei în acel loc mai puţin vizibil, cum ar fi partea din spate a genunchiului sau în spatele urechii, şi aşteptați 24-48 de ore. Dacă nu se dezvoltă nici o reacție, puteți să o utilizați fără probleme. Faceţi un test de plasture şi dacă utilizați vitamina E pe o rană. Aplicați mai întâi pe o porțiune mică a plăgii și așteptați, la fel, 24-48 de ore. Începeți cu o concentrație scăzută de ulei de vitamina E și aplicați un strat subțire peste zona afectată. Timp de câteva zile creșteți, treptat, cantitatea, până la atingerea nivelurilor recomandate pe ambalaj.
Citiți cu atenție eticheta și evitați depășirea dozei recomandate. Pentru extra-beneficii, adăugați câteva picături de ulei de vitamina E la o cremă hidratantă cu consistenţă groasă.
Efectele hidratante ale acesteia se vor îmbunătăţi și va ajuta la împiedicarea apariției oricărei eventuale iritații.
- Aplicată pe piele, luată ca supliment sau sub ambele forme, vitamina E tratează cicatricile sau poate împiedica formarea lor. Pielea uscată tinde să arate mai ridată comparativ cu pielea hidratată, iar prin folosirea uleiului de vitamina E, pielea poate arăta mai tânără și mai puțin îmbătrânită.
- Vitamina E ajută și la reducerea riscului de arsuri solare. Cu toate acestea, protecția solară și evitarea expunerii directe la soare rămân strategii pentru protejarea pielii, alături de produsele cosmetice îmbogățite cu vitamina E.
- Tot cu ajutorul vitaminei E poate fi prevenit și sindromul unghiilor galbene, care cauzează decojirea, crăparea și îngălbenirea acestora. Beneficiile hidratante ale uleiului de vitamina E sunt vizibile și în sănătatea unghiilor, prevenind crăpăturile cuticulelor și pielea uscată din jurul patului unghiilor.