Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Cafea decofeinizată din fistic, mai sănătoasă decât cea obişnuită

Cafea decofeinizată din fistic, mai sănătoasă decât cea obişnuită

Galerie foto (1) Galerie foto (1) Sănătate
Data: 29 August 2011

Chimiştii de la Universitatea York susţin că un anumit tip de fistic ar putea constitui o alternativă decofeinizată şi sănătoasă la cafeaua obişnuită.

Astfel, atent măcinat, fructul arborelui Pistacia terebinthus, care este mult mai mic decât fisticul normal, ar putea avea toată aroma cafelei şi ar fi mult mai ieftin. Cercetătorii consideră că acest fistic are aceeaşi "semnătură" chimică ca cea a adevăratei cafele. Atunci când fructul Pistacia terebinthus este prăjit 20 de minute la 200 de grade, acesta începe să aibă un profil chimic volatil asemănător cu al boabelor de cafea prăjită. Prin coacere, fisticul capătă arome de caramel şi zahăr ars, cu urme fine de lămâie şi ananas.