Fructele călugărului (sau para călugărului) sunt mici, verzi şi se aseamănă cu nişte tărtăcuțe sau cu pepenele galben. Provin din Asia de Sud-Est și erau folosite încă din secolul al XIII-lea. Nu se
Campanie de informare privind cancerul de intestin
Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer desfăşoară în Bucureşti, până pe 31 martie, o campanie de informare în ceea ce priveşte cancerul intestinului gros. La nivel mondial, acest tip de cancer este al doilea ca incidenţă, fiind mai frecvent după vârsta medie de 50 de ani. Potrivit medicilor, 90% dintre cei diagnosticaţi cu cancerul intestinului gros se pot vindeca, dacă boala este depistată la timp. Pentru a preveni boala trebuie respectate zilnic trei mese principale şi două gustări, iar ultima masă să nu fie mai târziu de ora 19:00. Un factor de risc major îl constituie consumul excesiv de cafea, mai ales combinat cu ţigara, pe stomacul gol. Totodată, se impune o alimentaţie bogată în fibre, cantitatea optimă fiind de 35 grame zilnic.
Dezechilibrul între muncă şi odihnă, stresul şi mâncatul în grabă, în stare de oboseală sau nervozitate, contribuie la apariţia cancerului intestinului gros. Astenia, anemia, pierderea în greutate, durerile abdominale, scaunele amestecate cu sânge sau greaţa pot fi simptome ale acestui tip de cancer.