Se știe faptul că, pe lângă efectele benefice, orice medicament are și efecte adverse. Invitat la Medica TV să vorbească despre cauzele bolilor oncologice diagnosticate tot mai frecvent în cazul tinerilor,
Campanie națională de prevenire a consumului de alcool în rândul tinerilor
UNICEF, în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii (MS), Ministerul Tineretului şi Sportului, Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Consiliul Naţional al Elevilor, a demarat, la sfârșitul săptămânii trecute, campania „Chiar şi o dată e prea mult“, de prevenire a consumului de alcool în rândul adolescenţilor. Astfel, în 50 de comunităţi din ţară, profesionişti din sectoarele educaţiei, social şi medical vor desfășura activităţi de consiliere a tinerilor pentru a putea lua decizii în cunoştinţă de cauză. „Conform statisticilor, în România, vârsta la care adolescenţii încep să consume alcool în mod obişnuit a scăzut dramatic, la 13-14 ani. Prin această campanie ne adresăm în principal adolescenţilor mai tineri, din categoria de vârstă 12-14 ani, perioada în care se formează obiceiurile de viaţă cele mai importante“, a explicat Sandie Blanchet, reprezentantul UNICEF în România.
Ministrul sănătăţii, Patriciu Achimaş-Cadariu, a susţinut ideea de a veni în întâmpinarea unor riscuri care pot avea consecinţe dramatice atât asupra vieţii tinerilor, cât şi a familiilor lor. „MS susţine importanţa măsurilor de prevenire a consumului de alcool în rândul copiilor, adolescenţilor, tinerilor şi va face toate demersurile necesare pentru promovarea mesajelor de campanie prin intermediul sistemului sanitar“, a subliniat ministrul de resort.