Se știe faptul că, pe lângă efectele benefice, orice medicament are și efecte adverse. Invitat la Medica TV să vorbească despre cauzele bolilor oncologice diagnosticate tot mai frecvent în cazul tinerilor,
Cardurile de sănătate vor putea fi preluate de la medicii de familie
Conform reprezentanţilor Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), cardurile de sănătate care nu au fost distribuite prin serviciile poştale vor fi trimise de casele de asigurări către medicii de familie pe parcursul lunii ianuarie, iar pacienţii le vor putea ridica de la aceştia. Astfel, un medic de familie are de distribuit, în medie, 100 de carduri de sănătate, din cele neridicate de asiguraţi. „Spre exemplu, fiecare medic de familie din Bucureşti şi Galaţi ar avea de distribuit, în medie, 170 de carduri. La polul opus, se află judeţul Harghita, unde unui medic de familie îi revin în medie 36 de carduri de distribuit“, a declarat pentru Mediafax Mihaela Tănase, purtătorul de cuvânt al CNAS.
Potrivit unor date preliminare, la nivelul naţional sunt doar nouă judeţe în care numărul cardurilor pe care le-ar avea de distribuit un medic de familie este de o sută sau mai mult. Tănase a precizat că peste 95% dintre cardurile de sănătate au ajuns la asiguraţi prin servicii poştale şi mai puţin de un milion de carduri ar trebui distribuite de medicii de familie atunci când pacientul se prezintă la cabinet pentru un serviciu medical. „Această soluţie a fost gândită pentru a veni în sprijinul asiguratului şi pentru a-l scuti de drumuri şi cheltuieli în plus“, a mai precizat purtătorul de cuvânt al CNAS. (Otilia Bălinişteanu)