Se știe faptul că, pe lângă efectele benefice, orice medicament are și efecte adverse. Invitat la Medica TV să vorbească despre cauzele bolilor oncologice diagnosticate tot mai frecvent în cazul tinerilor,
Cazuri de infecție cu West Nile în Galați și Teleorman
Mai multe cazuri de persoane infectate cu virusul West Nile au fost înregistrate de la începutul acestei luni în județele Galați și Teleorman. În județul Galați, de la începutul lunii septembrie, patru persoane, dintre care una se află încă în spital, au fost infectate cu acest virus. „Este vorba despre trei femei care la acest moment nu mai sunt în spital. Celălalt pacient este un bărbat de 43 ani, care este internat în spital, însă evoluţia stării sale de sănătate este favorabilă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, Liliana Iordăchescu.
În județul Teleorman au fost semnalate două cazuri, unul în municipiul Alexandria, iar celălalt în comuna Traian. Rezultatele analizelor nu au confirmat îmbolnăvirea la pacientul din Alexandria, însă au fost pozitive pentru cel din comuna Traian. În aceste condiții, Centrul Judeţean de Transfuzie Sanguină Teleorman a anunțat că nu mai primeşte donatori din comuna Traian timp de 28 de zile.
Conform medicilor infecționiști, virusul West Nile, transmis prin înțepătura de țânțar, poate provoca meningită sau encefalită, afecțiuni care adesea pot fi fatale.
Statisticile centralizate la nivel național arată că în perioada 1mai - 9 septembrie au fost confirmate 58 cazuri de infecţie cu virus West Nile și patru decese. Medicii recomandă populaţiei să se protejeze de înțepături, purtând îmbrăcăminte adecvată, să utilizeze substanţe chimice pentru îndepărtarea ţânţarilor, să împiedice pătrunderea insectelor în casă (plase de protecţie), să asigure desecarea băltirilor de apă din jurul gospodăriilor, să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer.