Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Ce alimente ajută la stimularea creierului

Ce alimente ajută la stimularea creierului

Data: 10 Ianuarie 2011

Potrivit site-ului MyHealthNewsDaily.com, alimentele bogate în compuşi cum ar fi antioxidanţii şi omega-3 pot îmbunătăţi starea de sănătate a creierului şi memoria. Astfel, nucile sunt bogate în antioxidanţi care, potrivit oamenilor de ştiinţă, combat daunele pe care le suferă creierul din cauza radicalilor liberi din corp. De asemenea, morcovii sunt buni pentru ochi, dar şi pentru creier, deoarece conţin niveluri ridicate ale unui compus numit luteolină. Un recent studiu publicat în "Journal of Nutrition" arată că luteolina reduce deficitul de memorie legat de vârstă şi inflamaţiile creierului. Se găseşte în uleiul de măsline, ardei şi ţelină. La fel, afinele şi fragii contribuie la reducerea semnelor de îmbătrânire şi la îmbunătăţirea capacităţilor creierului. Peştele, bogat în acizi graşi şi omega-3, poate contribui la încetinirea declinului funcţiilor cognitive legat de vârstă. Cafeaua şi ceaiul contribuie la revigorare, dar pot preveni şi apariţia bolii Alzheimer şi ameliora funcţiile cognitive. În plus, într-un studiu realizat în 2010 se arată că cei care beau ceai au rezultate mai bune la testele de memorie şi de gestionare a informaţiilor decât ceilalţi. Spanacul este bogat în vitaminele C şi E, care îmbunătăţesc capacităţile cognitive.