Fructele călugărului (sau para călugărului) sunt mici, verzi şi se aseamănă cu nişte tărtăcuțe sau cu pepenele galben. Provin din Asia de Sud-Est și erau folosite încă din secolul al XIII-lea. Nu se
Ce şi cât mâncăm la birou
Potrivit specialiştilor în nutriţie, chiar dacă programul de la serviciu nu ne permite să luăm masa după un orar corect, pentru a putea fi consecvenţi în ceea ce priveşte alimentaţia echilibrată trebuie să planificăm din timp ceea ce vom consuma la serviciu. „Primul punct important din strategia unei alimentaţii echilibrate este micul dejun. Această masă este esenţială pentru că furnizează nutrienţii necesari pentru primele ore ale zilei (care sunt de obicei şi cele mai solicitante)“, a explicat, pentru Agerpres, nutriţionistul Lygia Alexandrescu. Aceasta atrage atenţia însă că prânzul, care este o masă foarte importantă, se amână foarte mult, de cele mai multe ori se instalează senzaţia de foame foarte puternică şi atunci tendinţa este de a face alegeri culinare nesănătoase. În opinia sa, un prânz sănătos sau o gustare nutritivă la serviciu este un obiectiv posibil şi foarte uşor de atins şi poate fi format din: conservă de fructe (dietetică), fructe uscate (maximum 100 g), biscuiţi din graham dietetici (fără sare şi zahăr), nuci, alune de pădure sau conservă de ton în suc propriu. „Dacă există un frigider în birou, iaurtul degresat, brânza, salata de fructe pot fi o variantă preferabilă pentru o gustare rapidă“, a explicat Lygia Alexandrescu. (Otilia Bălinişteanu)