Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Cei mai periculoşi microbi se află pe robinetele de la bucătărie

Cei mai periculoşi microbi se află pe robinetele de la bucătărie

Data: 20 Iunie 2009

Un studiu recent realizat de cercetătorii din Marea Britanie arată că robinetele de bucătărie adăpostesc mai mulţi microbi decât butoanele de acţionare a apei din toalete. Aproximativ 80% din cârpele folosite pentru ştergerea suprafeţelor din bucătărie conţin diverse culturi de bacterii foarte periculoase. Testele efectuate de Hygiene Council din Marea Britanie au relevat faptul că o treime din totalul robinetelor de bucătărie din locuinţele analizate sunt acoperite cu bacterii periculoase, comparativ cu doar 15% din totalul butoanelor de acţionare a apei din toaletă. Acelaşi studiu a demonstrat că 14% dintre robinetele analizate prezintă concentraţii înalte de bacterii Escherichia Coli, comparativ cu doar 6% din totalul butoanelor de toaletă. De asemenea, stafilococul auriu, care poate să provoace diverse maladii grave, precum pneumonia, a fost depistat pe 8% din totalul robinetelor de bucătărie. Cele mai multe bacterii sunt transportate de mâinile utilizatorilor, ajungând pe robinetele de baie şi, de acolo, se răspândesc prin contact direct. În mod asemănător, bacteriile nocive precum Campylobacter şi Salmonella se pot răspândi în bucătărie cu ajutorul cârpelor utilizate la curăţenie. Alte obiecte în care bacteriile se înmulţesc cu rapiditate sunt cărucioarele şi scaunele auto pentru bebeluşi, cântarele de bucătărie, telecomanda pentru televizor şi telefoanele.