Dacă urmăm un tratament cu antibiotice și ne dorim ca el să fie eficient, trebuie să îl urmăm cu strictețe, exact așa cum ne-a recomandat medicul, fără să-l întrerupem, altfel riscăm să luăm degeaba
Cele mai bune remedii pentru steatoza hepatică
Steatoza hepatică este o afecțiune care apare în urma acumulării în exces a grăsimilor în ficat. Dacă ați fost diagnosticat cu ficat gras, trebuie să aveți mare grijă la dieta pe care o urmați. De asemenea, este bine să consumați diferite ceaiuri, care vor ajuta la detoxifierea organismului.
Acumularea de grăsime la nivelul ficatului poate duce la probleme serioase de sănătate, precum inflamarea acestui organ, fibroză hepatică și ciroză. Preparatele din plante ajută la refacerea celulelor hepatice.
Anghinarea are acțiune hepatoprotectoare, ajutând ficatul să elimine grăsimea acumulată în celulele sale. Protejează și regenerează celulele hepatice, elimină toxinele, menține concentrația normală a colesterolului și grăsimilor în sânge și de la nivelul ficatului. O linguriță de plantă uscată se adaugă la o cană cu 500 ml de apă clocotită. O parte din infuzie se consumă dimineața, pe stomacul gol, după care bolnavul va sta culcat pe partea dreaptă, timp de 30 de minute. Restul cantității de infuzie se administrează în cursul zilei, cu 30 de minute înaintea meselor principale. Tratamentul durează 20-30 de zile, urmat de o pauză de o lună, după care se poate relua.
Armurariul conține flavonoide, care favorizează regenerarea celulelor hepatice și măresc capacitatea ficatului de a se apăra de infecții. Cea mai indicată este infuzia combinată (cea cu apă clocotită degradează flavonoidele), obținută astfel: o linguriță-două de pulbere de semințe de armurariu se lasă la înmuiat într-o jumătate de cană de apă de seara până dimineața, când se filtrează. Maceratul obținut se pune deoparte, urmând ca pulberea rămasă să se opărească cu o jumătate de cană de apă fierbinte, timp de 20 de minute, după care se lasă la răcit. La final, cele două extracte se combină. Se consumă trei căni pe zi, cu un sfert de oră înainte de masă. După prima cană de infuzie consumată, dimineața, înainte de micul dejun, bolnavul va sta culcat pe partea dreaptă timp de 30 de minute. Cura durează 14 zile și poate fi reluată după o pauză de 10 zile.
Măceșele stimulează activitatea ficatului. Infuzia de măceșe se prepară dintr-o cană cu 500 ml de apă clocotită, în care se adaugă trei lingurițe de pudră de măceșe. Se lasă la infuzat timp de 15 minute, se strecoară și se îndulcește cu miere. Prima cană se consumă dimineața, iar restul infuziei se bea pe parcursul zilei. Tratamentul durează șase săptămâni.
Păpădia stimulează funcția depurativă a ficatului. Ceaiul se prepară dintr-o linguriță de plantă uscată și măcinată la o cană de apă clocotită și lăsată la infuzat cinci minute. Se consumă de două ori pe zi, dimineața și seara, după mese. Nu este recomandat celor care suferă de ulcer sau gastrită, de pietre la vezica biliară sau folosesc diuretice.
Ceaiul verde conține o cantitate foarte mare de antioxidanți. Se pot bea până la 3-4 căni de ceai verde pe zi, pentru protejarea ficatului și recuperarea celulei hepatice lezate de boli.
Turmericul poate îmbunătăți funcția ficatului. Se adaugă jumătate de linguriță într-un pahar cu lapte și se bea în fiecare zi. Sau, mai simplu, se amestecă jumătate de linguriță de turmeric cu o linguriță de miere și se consumă zilnic.
Semințele de in conțin fitonutrienți care ajută la reducerea presiunii asupra ficatului. Se consumă măcinate, cu miere de albine, sau se pot adăuga la salate sau amestecuri de cereale la micul dejun.
Papaya se consumă ca atare sau sub formă de suc. Se amestecă două lingurițe de suc de papaya cu jumătate de linguriță de suc de lămâie și se bea preparatul zilnic, timp de o lună, pentru vindecarea bolilor hepatice.
Sucul de spanac și morcov este eficient în ciroza hepatică. Se amestecă jumătate de pahar de suc de spanac cu ½ pahar de suc de morcov și se bea în fiecare zi.
Avocado și nucile au capacitatea de a curăța toxinele depozitate în ficat.