Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Cinci reţete naturiste pentru bolile ulceroase

Cinci reţete naturiste pentru bolile ulceroase

Data: 14 Aprilie 2014

În tratamentul bolilor ulceroase, folosirea fitoterapiei are o foarte lungă tradiţie, fiind recomandate plante cu principii active slab alcaline, antiinflamatoare, hemostatice, cicatrizante şi calmante:

- infuzie din flori de gălbenele şi salcâm, frunze de frasin sau de dud, rădăcini de lemn dulce şi conuri de hamei;

- decoct din rădăcini uscate de tătăneasă (bogate în alantoină şi mucilagii), rădăcini de ghimbir şi scoarţă uscată şi măcinată de stejar;

- amestec din ulei de gălbenele cu sunătoare, din care se ia câte o linguriţă, de trei ori pe zi, între mese, având proprietăţi cicatrizante în ulceraţiile gastrice;

- infuzie din flori de gălbenele, muşeţel şi salcâm, herba de sunătoare şi rădăcini de lemn dulce şi tătăneasă, din care se beau două căni pe zi, fracţionate în trei reprize, după mesele principale, având efecte în tratamentul ulcerului gastric şi duodenal, precum şi în reducerea acidităţii gastrice;

- infuzie din flori de muşeţel, herba de coada şoricelului şi sunătoare, frunze de patlagină şi roiniţă şi rădăcini de lemn dulce, din care se beau două ceaiuri pe zi.