Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Ciocolata neagră, esenţială pentru o dietă sănătoasă

Ciocolata neagră, esenţială pentru o dietă sănătoasă

Data: 11 Mai 2010

Cercetătorii de la Universitatea Regală din Belfast desfăşoară un studiu care urmăreşte să descopere dacă o dietă bogată în fructe şi legume, la care se adăugă ciocolată neagră şi fructe de pădure, toate cu un conţinut ridicat în polifenoli, este benefică pentru sănătate. În cadrul studiului, voluntarii vor primi acasă ciocolată neagră, fiind încurajaţi să mănânce zilnic 50 de grame din acest produs timp de opt săptămâni. Cercetătorii vor monitoriza 110 persoane cu tensiune arterială ridicată, în cadrul fazei iniţiale a unui proiect care va debuta în luna august şi se va întinde pe o perioadă de trei ani. Scopul principal al acestuia este de a descoperi dacă dieta mai sus menţionată este mai bună pentru sistemul cardiovascular decât una săracă în elementele nutritive precizate. "Lucrul important care trebuie menţionat este că ciocolata pe care o vom utiliza va fi foarte bogată în cacao, în procent de cel puţin 70%. Ciocolata cu lapte standard nu conţine polifenolii prezenţi în ciocolata neagră", a explicat conducătorul studiului, doctorul Pascal McKeown, de la Şcoala Regală de Medicină, Stomatologie şi Ştiinţe Biomedicale.