Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Condimentele reduc efectul negativ al grăsimilor din organism

Condimentele reduc efectul negativ al grăsimilor din organism

Data: 19 August 2011

Un recent studiu american, desfăşurat de Universitatea Pennsylvania, arată că adăugarea de condimente în mâncare reduce efectele nefaste ale grăsimilor asupra corpului.

Astfel, condimentarea mâncărurilor cu scorţişoară, ardei iute sau piper ar putea ajuta la combaterea efectelor negative ale mâncărurilor bogate în grăsimi.

În cadrul experimentului realizat în acest sens, cercetătorii au hrănit şase persoane supraponderale, sănătoase, având între 30 şi 65 de ani, cu pui cu curry, pâine italienească cu verdeţuri şi biscuiţi cu scorţişoară. Al doilea grup a primit acelaşi fel de mâncare, dar condimentat cu două linguriţe cu rozmarin, oregano, scorţişoară, curcuma, piper, cuişoare, praf de usturoi şi ardei iute. Au fost alese aceste condimente pentru marea lor concentraţie de antioxidanţi.

Cercetătorii au constatat că antioxidanţii prezenţi în condimente au dus la creşterea activităţii sanguine cu 13% şi la scăderea cu 20% a răspunsului la insulină. De asemenea, antioxidanţii pot contribui la combaterea efectelor nocive ale bolilor cronice, cum ar fi afecţiunile cardiace, artrita sau diabetul, produse de presiunea oxidantă.