Atunci când metodele de investigație devin insuficiente pentru o diagnosticare corectă, intervine biopsia, cea mai eficientă investigație prin care medicul poate să confirme sau să excludă existența unor
Conferinţă internaţională despre surdocecitate, în România
România va găzdui a 16-a Conferinţă Mondială Deafblind International în 2015. Este pentru întâia oară când un eveniment atât de important este organizat într-o ţară est-europeană. România a fost selectată ca ţară organizatoare datorită celor 13 ani de experienţă în domeniul intervenţiei timpurii, educaţiei şi dezvoltării de servicii vocaţionale pentru copiii cu surdocecitate, potrivit info-sănătate.ro. Conferinţa va avea loc în Bucureşti, la hotelul Marriott, în 25-30 mai 2015.
Un efort comun al Deafblind International, Sense International UK şi Sense Internaţional (România), evenimentul va aduna aproximativ 500 de participanţi din întreaga lume - specialişti în educaţie, sănătate, servicii sociale, persoane cu surdocecitate şi familiile lor, reprezentanţi ai organizaţiilor nonguvernamentale, ai autorităţilor naţionale şi locale.
Surdocecitatea este o combinaţie de deficienţe de văz şi de auz. Ea reprezintă o deficienţă gravă, multisenzorială, de cele mai multe ori asociată şi cu alte tipuri de deficienţe. Surdocecitatea generează dificultăţi majore în sfera comunicării, a accesului la informaţie, în orientare şi mobilitate. Se estimează că aproximativ 3 milioane de oameni au probleme legate de combinaţia deficienţelor de văz şi de auz în Europa, conform unui raport dezvoltat de European Deafblind Network în mai 2014 - Harta oportunităţilor pentru persoanele cu surdocecitate din Europa.