Ziarul Lumina utilizează fişiere de tip cookie pentru a personaliza și îmbunătăți experiența ta pe Website-ul nostru. Te informăm că ne-am actualizat politicile pentru a integra în acestea și în activitatea curentă a Ziarului Lumina cele mai recente modificări propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Înainte de a continua navigarea pe Website-ul nostru te rugăm să aloci timpul necesar pentru a citi și înțelege conținutul Politicii de Cookie. Prin continuarea navigării pe Website-ul nostru confirmi acceptarea utilizării fişierelor de tip cookie conform Politicii de Cookie. Nu uita totuși că poți modifica în orice moment setările acestor fişiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
x
×

CAUTĂ ÎN ZIARUL LUMINA




Până la:

Ziarul Lumina Societate Sănătate Cum scăpăm de poftele alimentare

Cum scăpăm de poftele alimentare

Data: 28 Iunie 2007

Produsele zaharoase, alimentele bogate în carbohidraţi şi dulciurile ridică nivelul compuşilor chimici care îi conferă organismului starea de bine (acestea sunt endorfinele, serotonină şi norepinefrină). Problema care apare în cazul consumului de produse cu conţinut ridicat de zahăr este aceea că el intră repede în fluxul sangvin, cauzând o producţie rapidă de insulină şi de serotonină. Când nivelul zahărului din sânge creşte brusc, insulina îl descompune rapid, conducând apoi la scăderea concentraţiei acestuia şi a endorfinelor din sânge. Acest lucru va face să vă simţiţi mai rău decât înainte şi s-ar putea să încercaţi să consumaţi şi mai multe dulciuri pentru a va recâştiga buna dispoziţie, instalându-se astfel un ciclu de pofte necontrolate, creştere în greutate, oboseală şi schimbări bruşte de dispoziţie.

Veţi simţi nevoia să consumaţi dulciuri dacă: nivelul zahărului din sânge este permanent în dezechilibru; aveţi deficienţe ale substanţelor nutritive; o infecţie de natură micotică; dieta dumneavoastră este foarte bogată în carbohidrati rafinaţi, prelucraţi şi alimente sărate. Pofta de dulciuri este un indiciu al faptului că s-ar putea să aveţi o afecţiune numită hipoglicemie, care vă determină să consumaţi din ce în ce mai mult zahăr. Anumite alimente ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge şi temperează pofta de dulciuri. Cerealele integrale şi legumele crude constituie alegeri excelente. Cartofii dulci şi dovlecelul ajută, de asemenea, la controlarea nevoii de dulciuri, fără să cauzeze o creştere a nivelului de zahăr din sânge. Iar o linguriţă de L-glutamină pudră, luată înainte de masă, ajută la inhibarea poftelor alimentare. (sursa: www.topsanatate.ro)